Miskolc, Kijev..., Rio

Kellemes helyzetben van Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott nemrégiben kinevezett szakvezetője, hiszen könnyű győzelemmel debütálhat a kutyaszorítóban lévő csapat kispadján. Az együttes ma este fél kilenctől Miskolcon lép fel Portugália alakulata ellen, és megjósolható: magabiztos sikerrel nyitja az Eb-selejtező szériát.
Dujshebaev: arccal Riónak
Dujshebaev: arccal Riónak
Kurucz Árpád / Népszabadság

A válogatott történetének első külföldi kapitánya a Mocsai Lajos irányításával elbukott vb-kvalifikáció – annak nyomán a komoly veszélybe került olimpiai részvétel – tudatában vállalta el a feladatot, és bemutatkozó sajtótájékoztatóján kijelentette:minden nehézség ellenére a riói szereplés kivívását tekinti végcélnak. A hosszú és göröngyös úton most kell megtenni az első lépést.

A selejtezőcsoportban a következő rivális Ukrajna együttese lesz vasárnap délután öttől Kijevben, s ha mindkét meccset „behúzná” a sérült Nagy Lászlót, Lékai Mátét és Harsányi Gergelyt is nélkülöző társaság, akkor az első sóhajon akár túl is lehetnénk. Tekintettel arra, hogy – bár a kvartett negyedik tagja Oroszország garnitúrája – az első két helyezett automatikus résztvevője lesz a 2016 januárjában esedékes lengyelországi kontinenstornának.

Az Eb-selejtezőkre készülő keret. Kapusok: Mikler Roland, Székely Márton. Jobbszélsők: Gulyás Péter, Pásztor Ákos. Jobbátlövők: Balogh Zsolt, Ancsin Gábor. Irányítók: Császár Gábor, Szöllősi Balázs. Beállósok: Zubai Szabolcs, Schuch Timuzsin, Balátlövők: Ilyés Ferenc, Zdolik Bence, Bodó Richárd, Nagy Kornél. Balszélsők: Iváncsik Gergő, Varsandán Milán

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.