Mint rendesen: sima vereség a svédektől

A játék alapján nem volt esélye sem a pontszerzésre a magyar válogatottnak az Eb-selejtező első fordulójában Stockholmban.

Ibrahimovicról szólt a péntek esti Eb-selejtező első félideje, az extraklasszis csatár ugyanis príma átadások sorával hozta helyzetbe nála szerényebb képességű társait.

Wernbloom másodjára is betalál Király kapujába
Sweden's Pontus Wernbloom (16) scores a goal against Hungary during the EURO 2012 qualification soccer match at Rasunda Soccer Stadium in Stockholm September 3, 2010. REUTERS/ (SWEDEN - Tags: SPORT SOCCER) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN

A magyarok szerencséjére Elmander éppen Király ölébe fejelt; Toivonen tízméteres lövését a hetvenötödször válogatott kapus a jubileumhoz méltóan hárította; míg Bajrami, bár állíthatott is, csaknem kirúgta a labdát a stockholmi Rasunda stadionból. Ám Ibrahimovic nem tehetett panaszt a többi skandináv labdarúgónak, mert a harmincnyolcadik percben Bajrami átadását a félig üres kapu mellé lőtte, majd Elmander gólpassznak látszó továbbítását küldte becsúszva a jobb oldali léc mellé.

Honfitársaink köszönhették szépen a megannyi elrontott ziccert, és csak néha tudtak a házigazdák kapuja elé kerülni. Az újonc Lázár beívelését Gera veszélytelenül fejelte fölé, Dzsudzsák, illetve Rudolf viszont valóban aggodalmat okozhatott volna a vendéglátók körében, de ígéretes lefutás után pontatlanul adott középre. Ám a gól nélküli állással, noha a favorit kétségkívül jobban játszott, egyetlen magyar sem lehetett elégedetlen...

A második félidő azonban már nem volt szerencsés szakasz. Az 51. percben a cserejátékos Sebastian Larrson ment el a jobbszélen, és beadását Wernbloom - az álmodozó Lipták mellől - menthetetlenül a bal sarokba fejelte (1-0). A vezetés megszerzése után a svédek visszavettek a tempóból, de Király így sem kerülhette el, hogy megkapja tizenkét éves válogatott-pályafutásának századik gólját. A 72. percben Wernbloom előbb a felső lécre fejelte a szögletet, majd a visszapattanó labdát a hálóba passzolta (2-0).

A válogatott a szokott módon kezdte az Eb-selejtezőket: sima vereséggel. Esélye a pontszerzésre a játék képe alapján egyáltalán nem volt, legföljebb annak örülhet, hogy a szünet előtti szakaszt 0-0-lal megúszta. Különbség az előző időszakok „svéd" meccseihez és magyar futballjához képest semmi sincs...

Svédország-Magyarország 2-0 (0-0)

Eb-selejtező, Stockholm, 32 000 néző. Jv.: Atkinson (angol).

Svédország: Isaksson (Wiland, 46.) - Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari - Elmander (Sebastian Larsson, 49.), Anders Svensson (Källström, 33.), Wernbloom, Toivonen, Bajrami - Ibrahimovic.

Magyarország: Király - Lázár, Lipták, Juhász, Laczkó - Koman, Vadócz Krisztián, Elek (Priskin, 59.), Dzsudzsák (Huszti, 46.) - Gera, Rudolf (Hajnal, 82.).

Gól: Wernbloom (51. és 72.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.