Micsoda torna: az asztalnál Portisch, Beljavszkij!

Hétfőn kezdődik és március 3-ig tart az első ízben kiírt Gotth'Art Kupa nemzetközi sakktorna, amelynek két legnevesebb résztvevője a Nemzet Sportolója, Portisch Lajos, valamint a szlovén Alexander Beljavszkij lesz.

A versenynek a néhány hónapja megnyílt szentgotthárdi Gotth'Art Wellness and Conference Hotel ad otthont, a mérkőzések minden nap 14.30 órakor kezdődnek - hangzott el az esemény pénteki sajtótájékoztatóján.

A torna korelnöke – hetvenkét évével – a sakkolimpiai bajnok és nyolcszoros világbajnokjelölt Portisch, a legfiatalabb részvevő pedig a tizenhárom esztendős Rapport Richárd, aki - Lékó Péter nyomába lépve - már két nagymesteri teljesítménnyel büszkélkedhet.

Szintén indul a magyar sakkozás nagy ígérete, a tizennyolc éves, s már nemzetközi nagymesteri címmel büszkélkedő Prohászka Péter. A tízfős mezőny legmagasabb Élő-pontszámát a még szovjet színekben négyszeres sakkolimpiai bajnokká avatott Beljavszkij (2657) "adja".

A főverseny mellett megrendezik a legtehetségesebb fiatalok számára kiírt Tehetség és Kurázsi Nemzetközi mesterversenyt is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.