Michelisz: Micsoda túra!

„Talán tavaly, a Hungaroringen éreztem ilyen jól magam” - így fogalmazott Michelisz Norbert miután bravúros rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világbajnokság (WTCC) szuzukai versenyhétvégéjén az első futamon vasárnap.

Hasonlata egészen találó: egy éve annak örülhetett, hogy - akkor még BMW-vel - hazai pályán nyert. Most pedig azért lehet különösen elégedett: új, gyári támogatással fejlesztett versenyautója, a Honda Civic „szülőhazájában”, Japánban szerezte meg idei első győzelmét.

Noha az év eddigi futamain meglehetősen sok technikai gond és balszerencse hátráltatta a magyar pilótát, most hétvégén – látszólag legalábbis – egészen simán győzte le a riválisait. Már a szombati kvlaifikáción is utolérhetetlen volt, könnyedén futotta meg a legjobb időt. Vasárnapra sem vesztett lendületéből, sőt: remekül rajtolva a „pole-ból, magabiztosan, hibátlanul vezetve nyerte meg a futamot. A 2010-ben Makaóban Seattal, tavaly pedig a Hungaroringen BMW-vel futamgyőzelmet arató Michelisz ezelőtt egyszer nyert időmérőt a túraautó-vb-n, tavaly Szlovákiában a pole-ból rajtolva azonban csak hatodik lett.

Üröm az örömben: a Tom Coronel (BMW) győzelmével zárult második futam már nem alakult jól a Zengő Motorsport pilótájának, mivel rögtön a start után koccant egyik riválisával, és fel kellett adnia a futamot.

Idei hatodik dobogós helyezésével Michelisz hatodik helyre lépett előre összetettben. A világbajnoki pontversenyben Yvan Muller (Chevrolet) már két versenyhétvégével (négy futammal) a szezon vége előtt, Japánban behozhatatlan előnyre tett szert, így a francia pilóta negyedszer lett túraautó világbajnok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.