Mészáros Anett ezüstérmes a Világ Kupán

Mészáros Anett (70 kg) ezüstérmet nyert szombaton a cselgáncs Világkupa tokiói évzáróján, a 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-versenyen.

A viadal honlapja szerint az idén világbajnoki második dzsúdós japán, lengyel és orosz ellenfelének legyőzésével jutott a négy közé, ahol jukóval verte a hazai közönség előtt szereplő Kunihara Jorikót. A fináléban immár harmadik japán riválisával, Vatanabe Minával került szembe, akit augusztusban legyűrt a rotterdami vb elődöntőjében. A Honvéd versenyzője ezúttal már vazaarival vezetett, ám ellenfele ippont érő akcióval nyert. Mészáros ezüstérme mellé 3000 dollárt is kapott.

Mészáros Anett ezüstérmet nyert szombaton a cselgáncs Világkupa tokiói évzáróján
Tokió, 2009. december 12. A magyar MÉSZÁROS Anett dobást hajt végre a japán VATANABE Minán a nők 70 kg-os súlycsoportjának döntőjében, a cselgáncs Világkupa tokiói versenyén, a Grand Slam tornán 2009. december 12-én. Vatanabe végül iponnal győzött, Mészáros Anett így ezüstérmet nyert. (MTI/AP/Szaszahara Kodzsi)

Ungvári Attila (73) két sikerrel és egy kudarccal ötödik lett csakúgy, mint pénteken 66 kg-os bátyja, az Európa-bajnok Miklós.

A többi szombati magyar, Urbancsok Tamás (73), Krizsán Szabolcs (81) és Gáspár Eszter (63) egyaránt helyezetlenül zárt. Vasárnap Csernoviczki Éva (48) és Karakas Hedvig (57) lép tatamira a japán fővárosban, ahol 44 ország 399 dzsúdósa küzd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.