Mészáros Anett bírói döntéssel kiesett

A 70 kg-os Mészáros Anett kiesett szerdán a londoni olimpia cselgáncstornáján, miután bírói döntéssel kikapott német ellenfelétől.

A másfél éve folyamatosan sérüléssel bajlódó, kétszeres vb-ezüstérmes Mészáros a 2009-ben Eb-második német Kerstin Thiele ellen lépett tatamira a 16 között, az első körben erőnyerő volt. Mészáros eddig ötször találkozott Thielével, s háromszor nyert.

Mészáros Anett (fehérben) küzd a német Kerstin Thiele ellen. Értékelhető akció hiányában a bírók döntöttek a továbbjutásról
London, 2012. augusztus 1. A 70 kg-os Mészáros Anett (fehérben) a legjobb nyolc közé jutásért küzd a német Kerstin Thiele ellen a 2012-es londoni nyári olimpia női cselgáncstornáján az ExCel központban 2012. augusztus 1-jén. Mészáros Anett bírói döntéssel kiesett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Kölcsönös dulakodással telt a meccs első része, majd előbb a németet, aztán Mészárost intette a bíró. Aztán földharcban a magyar versenyző került alulra, Thiele sokáig próbálta leszorítani őt, de nem járt sikerrel. Értékelhető akció továbbra sem akadt, így jöhetett az első pontig tartó, háromperces hosszabbítás. Ez alatt sem történt semmi, mindkét dzsúdós egyre fáradtabban mozgott. A bírók kétszer is tanácskoztak, hogy kiosszák-e a második figyelmeztetést, ami az összecsapás végét jelentette volna, de erre nem került sor. Végül egyhangú bírói döntéssel Thiele jutott tovább.

Mészáros a mérkőzés után azonnal az öltözőbe sietett.

Edzője, Toncs Péter azt mondta, nem sikerült jól tanítványa felkészülése, tavaly év végén esett át térdszalag-műtéten, s az elmúlt egy évben egy versenyen tudott csak indulni.

A nyolcfős dzsúdós csapatból még Joó Abigél és Bor Barna nem mutatkozott be az olimpián. Ungvári Miklós ezüst-, Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett, Karakas Hedvig az ötödik helyen, Csoknyai László, Madarász Tamás és Mészáros Anett pedig helyezetlenül zárt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.