Messi nem állna meg a Copa-győzelemig

A négyszeres aranylabdás Lionel Messi a kupa megszerzését jelölte meg saját maga és az argentin futballválogatott céljaként a Chilében zajló Copa Americán.
A magyar idő szerint szombat hajnalban a négy közé jutásért Kolumbiával szemben pályára lépő argentin együttes csapatkapitánya Facebook-oldalán írt arról is, hogy számára nincs felemelőbb, mint hazája nemzeti válogatottjában játszani.

"Büszkévé tesz, hogy országomat képviselhetem. Remélem, még sokszor lesz rá módom" - fogalmazott azok után, hogy a századik válogatottságát ünnepelte a Jamaica elleni, szombati meccsen. Messi, aki klubszinten ismét remek idényt zárt - az FC Barcelonával megnyerte a spanyol bajnokságot, az ottani Király Kupát, majd pedig a Bajnokok Ligáját is -, örömmel említette meg, hogy "százados" lett, hozzáfűzve: gyerekkorában folyton arról álmodott, hogy egyszer majd az argentin válogatottban szerepelhet.

"Most már a századik mérkőzésemen is túl vagyok, s roppant boldoggá tesz, hogy idáig eljutottam. Remélem, még sok éven át játszhatok hazám színeiben" - fogalmazott a szerdán 28 éves Messi, aki pár napja úgy nyilatkozott: arra vágyik, hogy végre egy nagy tornán diadalmaskodjon Argentína csapatával. Erre a Copa America kínál most friss alkalmat. A nemzeti válogatott tagjaként eddig két jelentős címhez jutott: 2005-ben az U20-as világbajnokságon, 2008-ban pedig az olimpián lett aranyérmes.

Jelenleg százszoros válogatottként az ötödik abban a rangsorban, amelyet a nemzeti együttesben 142 alkalommal szóhoz jutott Javier Zanetti vezet.

Messi a 100 fellépésén 46 alkalommal volt eredményes.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.