Mesebeli Dél-Afrika

A harmadik helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic (francia) duó korainak tetsző, nyolcaddöntős búcsúja után (4:6, 6:4, 4:6 az Arruabarrena, Klepac spanyol, szlovén egység ellen) nincs már magyar szereplője a felnőttek mezőnyének, ám sétálgat Flushing Meadow teniszpályái környékén egy budapesti „öregúr”, akit igencsak nagy tisztelettel köszöntenek napjaink sztárjai is.

Taróczy Balázs (61, s ez nem a kiemelése) éppen három évtizede lett wimbledoni páros bajnok – vasárnap pedig a német szeniorcsapat-bajnokságon aranyérmes együttes kulcsembereként még Hamburgban ünnepelt –, ezúttal rendezvényszervezőként tanácskozik a US Open sztárjátékosaival. Véglegesíti a november 24-én esedékes hagyományos magyarországi Tennis Classics sztárgála szereplőinek névsorát. A fellépők neveit „kabalából” nem volt hajlandó elárulni, ám azt elmondta, hogy az idén csapatverseny lesz, s mindkét trióban egy-egy aktív klasszis, veterán csillag, valamint egy női teniszező szerepel majd.

Anderson, a Murray-verő
Anderson, a Murray-verő
Reuters

Taróczy a Nemzetközi Tenisz Szövetség ifjúsági bizottságának tagjaként a szervezet tanácskozásán is részt vesz, így nemcsak honfiúi magánszorgalomból szorít a junior tornán vitézkedő magyar fiatalok sikeréért, hanem „hivatalos” minőségében is szemlézi az eseményeket. Azt tapasztalhatta, hogy a lányoknál Gálfi Dalma (2. kiemelt) és Stollár Fanny (11.), valamint kettejük párosa (2.) egyaránt eredményes volt eddig, a fiúknál Valkusz Mátét 6:7, 1:3-as állásnál kiütötte a hőség, de párosban a német Sandkaulen oldalán feledtetni akarja az egyéni torna rajtvereségét.

A felnőtteknél mind nagyobb csatákat vívnak a még versenyben maradt urak. A 2012-es US Open-bajnok Andy Murray (3.) fennakadt a szívós Kevin Anderson rostáján. A dél-afrikai 7:6, 6:3, 6:7, 7:6-os győzelme azt jelenti, hogy az elődöntőbe jutásért ő lesz a Roland Garros-bajnok StanWawrinka (svájci, 5.) ellenfele; ő az amerikai Donald Young ellen nyert (6:4, 1:6, 6:3, 6:4).

A hazai reményeket és John Isner (13.) szárnyalását aztán Roger Federer (2.) törte végleg derékba (7:6, 7:6, 7:5). A svájci maestro Richard Gasquet (francia, 12.) ellen készülhet, aki a papírformát borítva verte a cseh Tomas Berdychet (6.) 2:6, 6:3, 6:4, 6:1-re.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.