Mennyit ér Tiger Woods Luxemburgban?

Valószínűleg a legjobban fizetett sportoló Tiger Woods, a golf koronázatlan királya. Éves keresete nem kevesebb, mint 91 millió euró, azaz 7,5 milliót kasszíroz havonta, 250 ezret naponta, és „órabére” 10400 euró.

A NOL luxemburgi levelezője a Tageblatt c. napilap információira támaszkodva „utánaszámolt”, hogy vajon mennyit ér ez a pénz a világ legnagyobb egy főre eső nemzeti össztermékét előállító nagyhercegségben.

Noha az Európai Unióban itt a legmagasabb a minimálbér – bruttó 1609,50 euró -, annak a dolgozónak, akit ennyi illet havonta, 13 évig kell azért hajtania, hogy Woods egy napi bevételét elérje. Az éves jövedelmét pedig az orvostudomány mai állása szerint soha nem fogja megközelíteni, ahhoz ugyanis 56539 hónapig, vagyis 4712 évig kellene keményen dolgoznia.

A Forbes magazin szerint az 1996. óta profiként versenyző 32 éves csillag 2010-re bekerül a milliárdosok klubjába. 91 milliós éves bevételéből Tiger Woods nevetve fizette volna ki Luxemburg egyik legújabb kultúrális létesítményét, a 3 éve felavatott Modern Művészetek Múzeumát, amely a tervezéstől kezdve másfél évtizedig épült, és amelynek költségei jócskán meghaladták a tervezettet. Amennyiben az amerikai golfozó inkább Luxemburg májusban elkészült új, ultramodern terminálját finanszírozza, 31 millió eurót meg is takaríthatott volna.

A világon talán a nagyhercegségben jut a legtöbb autó egy személyre, és a 480 ezer lakosú országban évente több mint 50000 új személygépkocsit értékesítenek. Naponta kel el egy Porsche, de évi 42 Ferrari, 32 Aston Martin, 29 Maserati, 26 Bentley, 9 Lamborghini, 8 Lotus és 2 Wiesmann is vevőre talál. Woods évi jövedelméből azonban 91 darab Bugatti Veyron 16.4 telne. Ez a kocsi a világ legdrágább szériában gyártott járműve, amelyből mindössze 150 darab készül évente.

Maradjunk a gépkocsiknál az utolsó összehasonlítás erejéig. A 91 millió euróból Woods 3,8 millió szabálytalan parkolást tudna kifizetni Luxemburg második legnagyobb városában, de ennek bekövetkeztére több ok miatt is kicsi az esély.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.