Harmincmilliárdért kelt el Suarez

Megállapodott a Barcelona és a Liverpool Luis Suarez átigazolásáról.

A Mersey-parti eladó az uruguayi válogatott 75 millió fontos, közel 30 milliárd forintos kivásárlási záradékának teljesítése után engedte el a géniuszt, akinek jellembeli és mentális problémái minden tréner és csapat számára komoly kihívást jelentenek.

A huszonhét éves csatár aktuálisan nem is léphet pályára, mert négy hónapra a labdarúgással kapcsolatos mindenféle tevékenységtől eltiltották, miután az Olaszország elleni világbajnoki találkozón beleharapott Giorgio Chiellini vállába.

Az uruguayi labdarúgó hasonló inzultusok miatt 2010 novembere óta már tizenhét mérkőzésen nem játszhatott. Az Eindhoven Bakkaljának és a Chelsea Ivanovicsának „megízlelése” között nyolc találkozón a Manchester Unitedben futballozó Patrice Evrával szembeni rasszista kirohanása miatt nem szerepelhetett.

Amikor viszont labdába rúghat, Suarez a világ legjobb csatárainak egyike. A Premier Liga legutóbbi szezonjában két szakmai szervezet is az év játékosának választotta. Harminchárom mérkőzésen szerzett harmincegy góljával az évad gólkirálya lett.

Nem véletlenül jelentette ki Brendan Rodgers, a „vörösök” trénere, hogy nehéz szívvel mond le egy ilyen kaliberű csatárról, aki két év alatt rengeteget segített a csapat fejlődésében. A kényszerpihenőn lévő futballista búcsúnyilatkozatában kiemelte, családjával együtt mennyire „beleszeretett a klubba, a városba, de leginkább a fantasztikus szurkolókba”. Ugyanakkor Spanyolországban élni és játszani élete vágya volt, így nem utasíthatta vissza a Primera Division meghatározó gárdájának ajánlatát, a Barcelona kilences mezét. A liverpooli drukkereknek végezetül azt üzente: „You’ll never walk alone!”, azaz sohasem maradsz egyedül. Ha valaki, ő tudja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.