Megtalált franciakulcs

Két negyed kínlódás után ötgólos magyar győzelem a férfitorna második napján
Varga Dániel és Bodegas. Az eleje kemény volt
Varga Dániel és Bodegas. Az eleje kemény volt
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Fölértékelődött a magyar férfiválogatott nyitónapi háromgólos győzelme a spanyolok ellen azok után, hogy az ibériaiak tegnap döntetlenre mérkőztek az olimpiai bajnok horvátokkal. Mi másra számíthatott tehát a szigeti Hajós Alfréd uszoda közönsége a második Eb-fellépés, a pofozógépként érkezett franciák elleni találkozó előtt: ujjgyakorlat lesz a meccs Benedek Tibor kapitány játékosai számára.

Ehhez képest az első két negyedben a frászt hozta szurkolóira a világbajnok együttes, mert hibát hibára halmozva naggyá tette a sportágban sehol sem jegyzett vetélytársát. A kihagyott ziccerek és emberfóros szituációk – na meg a vártnál jóval ambiciózusabb francia játék – nyomán az első nyolc perc végén 2:2-t mutatott a nagytábla, s mivel a második szakasz után is csupán egygólos vezetést rögzíthettünk (4:3), mind többen kezdtek fészkelődni a helyükön...

A második „félidőben” azonban helyreállt a világ rendje, és attól kezdve csupán egyetlen komoly vízilabdacsapatot láthattunk a medencében. A harmadik periódust követően már 9:4-re vezettek a most is rendkívül aktív Varga Dániel és társai, s a „franciakulcsot” nem is adták ki a kezükből a házigazdák. A vége 12:7 lett, ami részint azt jelenti, hogy két nap után százszázalékos a magyar csapat, részint meg azt, hogy a szerbek elleni, csütörtöki csúcsrangadó előtt nincs semmi, ami frusztrálná a társaságot.

Férfiak. A csoport: Olaszország–Románia 9:4, Montenegró–Oroszország 15:7, Görögország–Grúzia 15:6.

B csoport: Magyarország–Franciaország 12:7, Szerbia–Németország 12:7, Horvátország–Spanyolország 8:8.

Rajtolnak a nők is

„A vízilabda Magyarország nemzeti sportja” – írják a brit női válogatott honlapján, s alighanem igazuk is van. A budapesti Eb-n ma megkezdődik a gyengébb nem tornája is: a házigazda együttes a hollandok ellen száll vízbe először. Amennyiben arany várja a Merész András szakvezető által gardírozott csapatot a menet végén, az 1991-es és 2001-es után ez lehet a harmadik magyar diadal a kontinenstornákon. Mindenesetre jó előjel, hogy a legutóbbi siker helyszíne szintén Budapest volt. Az A csoportban a magyar csapat mellett Nagy-Britannia, Görögország, Hollandia, míg a B jelű kvartettben Olaszország, Oroszország, Spanyolország és Franciaország küzd a továbbjutásért. A csoportelsőség automatikusan négy közé jutást jelent. A csoportok második és harmadik helyezettjei – akárcsak a férfitornán – a negyeddöntőben keresztbe játszanak egymással a még kiadó két elődöntős pozícióért.

A csoportutolsók a hetedik helyért csapnak majd össze.

A magyarok csoportmérkőzései. Ma: Hollandia (17.30). Péntek: Görögország (17.30). Vasárnap: Nagy-Britannia (17.30).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.