Legyőzte a Juventus a Real Madridot

Nagyot küzdött egymással a Juventus és a Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén, s bár a házigazda olaszok 2-1-re győztek, a vendégnek sem kellett bánatosan távoznia Olaszországból. Ma a Barcelona a Bayern Münchent fogadja.

Eleinte kínlódott rendesen a Real Madrid Torinóban a Juventus vendégeként, olyannyira, hogy Casillas kapus már az első percben összezavarodott, és kis híján hozzásegítette az olaszokat a vezető gólhoz. Arra azonban végül is a 9. percig kellett várni: akkor Morata – a tavaly még a spanyoloknál játszó 22 éves csatár – pöckölte a hálóba a labdát egy lépésről, miután Tevez lövését követően Casillas elé paskolta azt (1-0).

A hátrányban magára talált a Madrid, és a 27. percben Cristiano Ronaldo közelről bólintott (1-1), ráadásul az első félidő hajrájában az előző akciónál előkészítő szerepet vállaló James Rodriguez vezetéshez juttathatta volna a vendégcsapatot, de a kapu torkából a felső lécre fejelt. Hogy ez mekkora mulasztás volt, az a térfélcsere után bő tíz perccel derült ki igazán, mert Carvajal buktatta Tevezt, s a tizenegyest a sértett bevágta (2-1).

Így kezdődött: Morata (9) szerezte a Juventus első gólját
Így kezdődött: Morata (9) szerezte a Juventus első gólját
Stefano Rellandini / Reuters

Mivel az állás a folytatásban nem változott, a visszavágóra maradt izgalom bőven. Sokak reménye szerint az élmények élményének első része következik ma este a Nou Camp stadionban, ahol a jelenkor két legfinomabban futballozó együttese, Pep Guardiola nagymester eredeti és mostani csapata, a Barcelona és a Bayern München találkozik. A bajorok előnye az edzőjük, a katalánoké meg az, hogy hiánytalan a keretük és náluk van napjaink első számú támadó triója, a Messi, Suarez, Neymar argentin, uruguayi, brazil hármas. (A hajdani pesti kabaréban nyilván azt emlegették volna, hogy ezzel a készlettel tessék talán a Libertadores Kupára jelentkezni... Ha abban nem szerepelnek is a fiúk, a június 11-én kezdődő Copa Americán játszanak majd. Három különböző csapatban.)

A vörös-kék együttesben a nevezetes csatársor mögött a ter Stegen – Daniel Alves, Mascherano, Piqué, Jordi Alba összetételű védelem és a Rakitic, Busquets, Iniesta középpályás garnitúra szerepel majd, míg a Bayern valószínűleg a Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat –Thomas Müller, Lahm, Thiago, Xabi Alonso, Schweinsteiger – Lewandowski tizeneggyel kezd. A Barcelona a legutóbbi nyolc évadban hetedszer elődöntős, ám a legjobb négy közötti örök mérlege – hat továbbjutással, nyolc kieséssel – negatív.

Legutóbb (2013-ban) a Bayernnel szemben 4-0-ás és 3-0-ás vereséggel maradt alul. A müncheni együttes tíz elődöntős párharcot nyert meg és hatot veszített el; az utóbbiak közül a legkülönösebb a Real Madrid elleni búcsú volt, mert 2000-ben négyszer is találkoztak egymással a riválisok (kétszer a csoportmeccseken), és háromszor a kárvallott Bayern győzött, a királyi gárda pedig elhódította a trófeát...

A Katalóniába hazaérkező Guardiola azt mondta: „Természetesen új edzője van a Barcelonának, de a csapat felfogása ugyanolyan, mint az én koromban.” Hozzá lehet tenni: a Bayernnek sem az a trénere, aki korábban, ám a futballfilozófiája sem olyan, mint azelőtt... Nagy kérdés, melyik együttes birtokolja majd többet a labdát.Mert az arány nem lehet 75-75 százalék. Ezen kívül minden előfordulhat.

Bajnokok Ligája

Elődöntő, első mérkőzések

Juventus–Real Madrid 2-1

Ma: Barcelona–Bayern München (Digisport1, 20.15)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.