Borkai cáfolja, hogy ígérete ellenére kajak-kenu pálya lesz a győri Püspökerdőben

Miután Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere nemrég bejelentette, hogy a társadalmi és civil tiltakozás, illetve a természetvédelmi érdekek miatt letettek a püspökerdői védett Duna-holtágon tervezett kajak-kenu pálya kialakításáról, most úgy tűnik, a városvezető nem mondott igazat: az egyik helyi zöldszervezet értesítést kapott a létesítmény engedélyezési eljárásának megindításáról. Frissítés: Borkai cáfol, nem lesz pálya.

Közleményt kapott a győri Reflex Környezetvédő Egyesület a megyei kormányhivataltól, amely már a zöldhatósági feladatokat is ellátja, hogy hatásvizsgálatot folytat „Győri kajak-kenu pálya létesítése” témában. – Először csak néztünk, hogy talán egy nyári levél tévedt el és ért ide az irodánkban néhány hónapos csúszással, de nem, a levél keltezése október végi – írták a zöldek blogjukon. Mint a Greenfo környezetvédelmi hírportál beszámolt róla, az eljárás témája a Püspökerdő 35 hektáros részének kiirtásával tervezett kajak-kenu pálya létesítése.

– Idáig annyit sikerült megtudnunk, hogy a beruházó képviseletében eljáró tervezők a még júliusban megindult hatósági eljáráshoz előírt hiánypótlásokat teljesítették, és kérték az eljárás folytatását. Az is kiderült, hogy mikor az egyik tervező cég képviselője meglátogatta a győri főépítészt, és kérte, hogy zárják le a vállalkozási szerződést, mert olvasta az újságban Borkai polgármester nyilatkozatát, hogy nem lesz kajak-kenu pálya a Püspökerdőben, a főépítész annyit válaszolt: szó sincs a tervezési folyamatok lezárásáról, minden folytatódik tovább a maga medrében – olvasható a Reflex blogján.

A zöldek szerint nemcsak az építkezés, hanem a tiltakozás is folytatódik. Mindkét folyamat következő állomása az engedélyezéshez kapcsolódó közmeghallgatás 2015. december 7-én 10 órakor Győrben a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály ügyfélszolgálati tárgyalójában.

A Kisalföld.hu elérte a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként jelenleg Washingtonban tartózkodó Borkai Zsoltot a hírrel kapcsolatban. A polgármester elmondta: „október 28-án a kormányhivatalnál hivatalosan kérték a környezeti hatásvizsgálati eljárás felfüggesztését, így természetesen közmeghallgatás sem lesz az ügyben decemberben”.

„Döntésem nem változott: nem épül kajak-kenu pálya a Püspökerdőben” – szögezte le a politikus.

 

 

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.