Megint egy Madrid

A Real Madrid után az ­Atletico Madridot fogadja a Barcelona. ­Ezúttal a BL-elődöntőbe jutás a tét. Az Atletico szériában harmadszor vív spanyol rangadót az első számú európai klubtornán, és két éve kiejtette katalán riválisát...

Tévednek, ha azt hiszik, az Atletico Madrid tart a Barcelonától a ma ­esti labdarúgó BL-negyeddöntő előtt. Koke azt mondta: „Mi vagyunk az Atletico, és bármire képesek vagyunk.” Nyilván nem tett rosszat a vendégek önbizalmának, hogy a katalán együttes múlt szombaton – önmagához képest meglehetősen gyönge játékkal – elvesztette a La Liga „klasszikusát” a vendég Real Madriddal szemben. A királyi gárda 2-1-re nyert a Nou Campban, Koke pedig úgy véli, kedden az ­Atletico számára „az 1-0-ás győzelem ideális lenne”.

Neymar: párizsi trükk?
Albert Gea / Reuters

A harminckilenc mérkőzéses veretlenségi sorozatától búcsúzó Barcelonának van baja elég. A legnagyobb talán nem is a váratlan bajnoki kontraforma, hanem az, hogy a L’Equipe című francia lap szerint Nasszer al-Kelaifi, a PSG katari tulajdonosa kész leszurkolni Neymar kivásárlási árát, a 193 millió eurót. A brazil csatár – egyelőre szóban – nem zárkózik el a klubváltástól, feltehetően azért sem, mert a párizsi csapat tele van válogatott honfitársaival. Mondani sem kell, ha Neymar elhagyná Barcelonát, a vörös-kék gárda már nem lenne ugyanaz, mint addig, s bár konkrétum nincs az ügyben, érthető, ha a katalánok aggódnak a nevezetes ­Messi, ­Suarez, Neymar támadótrió egy­ségéért.

S azért sem felhőtlen a hangulatuk, mert az Atletico valóban kőkemény ellenfél. A madridi csapat egymás után harmadszor vív spanyol rangadót a Bajnokok Ligájában, és 2014-ben kiejtette a Barcelonát, 2015-ben pedig 0-0, 0-1-gyel esett ki a Real Madriddal szemben. Azaz mindkétszer méltó vetélytárs volt... Nem csoda, hiszen mostanában rendre a Barcelona és a Real Madrid között található a bajnokság táblázatán, azaz még véletlenül sem tekinthető zokogó harmadiknak. Legfőbb gyengéje a katalóniai fellépés előtt, hogy ­Diego Simeone eddig csak egyszer, a 2014-es elődöntőben vezényelte diadalra csapatát a Barcelonával szemben, viszont (öt döntetlen mellett) kilenc vereséget jegyez a vörös-kékek ellen. Az örök mérleg kevesebbet mond, mert a korábbi – de már nem jellemző – katalán fölény tükröződik a statisztikában, amely 109 barcelonai meccsből 63 hazai és 19 vendég győzelmet rögzít.

Amennyiben persze a házigazdák szuper hármasa csúcsformában játszik, úgy illúzióvá válik minden madridi remény. Megmarad továbbá egy másik hármas. A Barcelona tizenhétszer vívott eddig negyeddöntőt az első számú európai klubtornán, és csak háromszor köszönt el.

Luis Enrique barcelonai edző mindenesetre sietett leszögezni (hadd pukkadjanak meg a ­Real Madrid drukkerei): „A mi legfőbb vetélytársunk jelenleg az Atletico...”

Bajnokok Ligája

Negyeddöntő, első mérkőzések

Kedd

Barcelona–Atletico Madrid (tv: M4 Sport)
Bayern München–Benfica (Sport1)

Szerda

PSG–Manchester City (Sport1)
Wolfsburg–Real Madrid (M4 Sport)

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.