A világ gyászolja mindentudó látnokát!

Miután egy polip átlagban két-három évig él, senkit nem lephetett meg a Facebookon közölt hír: kedd délelőtt elhunyt Paul, a faj világhírű egyede.

Mint az köztudomású: a nyári, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság központi figurája - aki már a 2008-as, közös osztrák, svájci Eb-n nevet szerzett magának - kifogástalanul megtippelte a végül bronzérmes német válogatott valamennyi mérkőzésének győztesét, miként a spanyol nemzeti csapat végső sikerét is megjósolta.

Paul német lakosként elég bátor volt, hogy az elődöntőben a spanyolok győzelmére szavazzon. Bejött neki!
File picture shows octopus Paul, the so-called "octopus oracle" as it predicts Spain's victory in their 2010 World Cup semi-final soccer match against Germany by choosing a mussel from a glass box decorated with the Spanish national flag instead of a glass box with the German flag, at the Sea Life Aquarium in the western German city of Oberhausen July 6, 2010. The oracle octopus Paul, who shot to fame during the World Cup this summer for accurately predicting the results of Germany's matches, has died aged two, the spokesman for the aquarium where he lived said on October 26, 2010. The octopus was born in England and lived in a Sea Life aquarium in the northwestern German town of Oberhausen. Picture taken July 6, 2010. REUTERS/Wolfgang Rattay/file (GERMANY - Tags: ANIMALS SOCIETY IMAGES OF THE DAY)

Az oberhauseni tropikárium lakójának haláláról a nemzetközi sportsajtó - amely a ynáron CNN-estül, Sky News-ostul beköltözött az intézménybe, hogy élőben adjon hírt Paul tippjeiről - vezető hírben számolt be. A tényt Stefan Porwoll, a tropikárium menedzsere közölte. „Paul lenyűgözte a világot azzal, hogy helyesen tippelte meg a németek meccseit és a döntő eredményét. Sikerével talán több ember érdeklődését váltotta ki, mint maga a világbajnokság. Nagyon szerettük őt, és hiányozni fog nekünk. Úgy tűnik, hogy békés, természetes körülmények között távozott az éjszaka, és az vigasztal bennünket, hogy élvezte az életét" - nyilatkozta Porwoll.

A világ leghíresebb polipjának helyére - tudatják a lapok - hamarosan egy másik octopus költözik be, miközben a vb alatt a televíziós felvételeken is gyakran látott akváriumot Paulról nevezik el.

Paul Spanyolországban nemzeti hőssé vált, midőn megtippelte a vb-döntő eredményét. Németországban viszont - mozgalomba verődve - konkrétan meg akarták ölni, amikor az állat az elődöntőben nem a Nationalelf sikerét vetítette előre. Amint az emlékezetes: Paulnak produkciója során két, az aktuálisan rivális két válogatott zászlójával letakart, ennivalókkal ellátott „kisbőrönd" közül kellett választania. Helyesen...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.