Meghalt egy japán motoros Talmácsi futamán

Életét vesztette a japán Tomizava Soja, aki a Moto2 géposztály vasárnapi versenyében bukott a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i futamán - jelentette be az olasz Mediaset televízió.

A 19 éves szigetországi versenyző a futam 12. körében több mint 200 km/órás sebességgel elcsúszott, majd az érkező Alex De Angelis és Scott Redding nem tudták kikerülni és egyformán áthajtottak rajta. Azonnal egy közeli kórházba, Riccionébe szállították rendkívül súlyos agyi, mellkasi és más sérülésekkel, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A japán sportember ebben az esztendőben megnyerte az idénynyitó katari futamot, a spanyol GP-n a második lett és a pontversenyben a hatodik helyen állt. Tomizava december 10-én lett volna húszesztendős.

A baleset ellenére a futamot folytatták, a pontversenyben éllovas spanyol Toni Elias nyert, Talmácsi Gábor pedig a hetedik lett.

 

Tomizava Soja a tragikus vasárnap délutánján a San Marinó-i pályán
Suter Moto2 rider Shoya Tomizawa of Japan takes a curve during the San Marino motorcycling Grand Prix at the Misano circuit September 5, 2010. Tomizawa has died after suffering a shocking crash during the Sunday's San Marino Grand Prix. REUTERS/Stringer (ITALY - Tags: SPORT MOTOR RACING OBITUARY IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.