Meghalt Fülöp Márton

Hosszan tartó súlyos betegséget követően csütörtökön hajnalban, 32 éves korában elhunyt Fülöp Márton, a magyar labdarúgó-válogatott volt kapusa - adta hírül a Nemzeti Sport online kiadása.

Az nso.hu emlékeztet arra, hogy a futballistánál 2013 júniusában rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték és kemoterápiás kezelésre járt.

A Manchester City kapujában 2010 májusában
A Manchester City kapujában 2010 májusában
Nigel Roddis / Reuters

Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte pályafutását, majd az MTK-ban mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött. Kölcsönjátékosként játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette. Szintén kölcsönben szerepelt ezt követően a Leicester Citynél és a Manchester Citynél is, 2010-ben az Ipswich Townhoz igazolt, majd a West Bromwich Albionhoz és az Aszterasz Tripoliszhoz került.

Fülöp halálhírét követően a klubok és a szurkolók a világhálón keresztül fejezték ki részvétüket. A magyar futballistáról nem felejtkeztek el korábbi csapatai sem, a Premier League-ben szereplők közül a Sunderland, a Tottenham és a Leicester City is hivatalos Twitter-oldalán emlékezett meg róla, de együttérzését fejezte ki többek között az Arsenal és az Everton is.

Juhász Roland, a magyar válogatott védője - aki eltiltása miatt a norvégok elleni pótselejtező csütörtöki első mérkőzését kihagyja - a Facebookon emlékezett: "Drága barátom! Együtt indultunk el az úton, együtt tervezgettük a foci utáni életet is, a továbbtanulást, a jövőt... és ma, ismét egy közös mérföldkő előtt állunk, egy nagy lehetőség kapujában, de te már nem vagy velünk. Elmondhatatlan fájdalom ez, de a szívünkben velünk vagy, még elszántabbak vagyunk, hiszen érted is játszunk ma! Nyugodj békében Marci!"

Hozzá hasonlóan a Tottenham Hotspur korábbi angol válogatott védőjét, Ledley Kinget is "sokkolta" egykori csapattársa halála, ő a Twitteren emlékezett meg Fülöp Mártonról.

A kapus a magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt, 2005. május 31-én, Franciaország ellen debütált, s a címeres mezt összesen 24 alkalommal húzhatta magára - a 24 meccsből kilencen nem kapott gólt a magyar csapat. Fülöp 2011. március 29-én Amszterdamban, a hollandok elleni találkozón védett utoljára a válogatottban.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.