Megelőzte a Barcelonát a Real Madrid!

A huszonötödik forduló előtt még listavezető Barcelona az Almeria pályáján lépett föl, és csak szenvedett; a vendéglátóknak a záró szakaszban is akadt helyzetük, miközben a fél órát emberhátrányban futballozó topcsapat erőlködött a kapu előtt. Két Messi-villanás ezúttal csupán pontot jelentett a Guardiola együttesének, amelynek tagjai később, a Madrid-Sevilla rangadó 52. percében alighanem elégedetten sóhajtottak föl: Na, a Realnak sem megy, nagyon nem!

Boldog hollandi. Van der Vaart ünneplik társai a győztes gól után
RTR2BBC5 06 Mar 2010 Real Madrid's Rafael van der Vaart celebrates his winning goal during their Spanish first division match against Sevilla... Juan Medina / Reuters

Xabi Alonso a meccs elején - Negredo elől tisztázni kívánva - a saját hálójába bombázott, s bár eztán a Madrid szinte a kapujához szögezte a riválist, újabb gólt Dragutinovics szerzett: a "Kígyó térről" hanyagul előreívelt-csavart szabadrúgást a föl sem állított sorfalt hibáztató Casillas klasszikus stílusban benézte.

Az úgynevezett királyi gárda - két cseréje, Guti és Van der Vaart segítségével is - magasabb fordulatra kapcsolt, s Cristiano Ronaldo, majd Sergio Ramos góljával egyenlített. S noha az utolsó percekben úgy tetszett, a fáradó fővárosiak képtelen lesznek a győztes találat megszerzésére, egy kapu előtti kavarodás végén Van der Vaart a hálóba kotorta a labdát.

Ha azt vesszük, hogy a Madrid nagyjából szétlőtte a sevillai kaput, számos alkalommal szétforgácsolta a kapufát és több helyzetet alakított ki (csak Higuain vagy négyszer zörgethetett volna), az eredmény igazságos. E győzelemmel Pellegrini garnitúrája - miután gólaránya jobb, és még nem játszott kettőt a Barcelonával - átvette a vezetést a tabellán. A két éllovas pontszáma: 62-62...  

Eredmények: Real Madrid-Sevilla 3-2. Gól: Cristiano Ronaldo (60.), Sergio Ramos (64.), Van der Vaart (92.), illetve Xabi Alonso (10., öngól), Dragutinovics (52.); Almeria-Barcelona 2-2. Gól: Cisma (12.), Puyol (57., öngól), illetve Messi (42. és 66.). Kiállítva: Ibrahimovic (60., Barcelona).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.