Nem büntette a kormány az MTK-t

Váratlan dolgot rejtett a Magyar közlöny most megjelent száma. Ugyanis szerepel benne egy kormányrendelet, amely egy másik kormányrendeletet módosít. A stadionépítésit, méghozzá nehezen értelmezhető módon. Az érintett klub megfejtette a rejtélyt.

„Hatályát veszti a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó egyes labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztési beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 15/2014. (I. 30.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglalt táblázat 11. sora” - idézi a Közlönyben olvasható rendeletet a Nemzeti Sport.

Ez a bizonyos 11. sor pedig a Deutsch Tamás elnökölte MTK stadionjára vonatkozott. A Közlöny megjelenését követően rögtön azt találgatta mindenki, mit véthetett a kormányzattal szemben a fideszes EP-képviselő. A klub labdarúgó csapatát ráadásul Várszegi Gábor kiszállását követően a Deutsch család birtokolja.

Pénteken azonban az egyesület a sportnapilap megkeresésére azt közölte: pusztán technikai jellegű változásról van szó, ugyanis a módosítás az eredetileg kijelölt BMSK Zrt-től az anyaegyesület kezébe adja át az ügyintézéssel kapcsolatos összes jogot. Ami azt jelenti, hogy a kivitelezés akár jelentősen fel is gyorsulhat, tekintettel arra, hogy a rendelet a felújítás finanszírozási oldalát nem érinti.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.