Massa állapota óráról órára javul

Orvosa szerint nem sérült Felipe Massa látása, s a pilóta egy héten belül elhagyhatja a kórházat. A brazil versenyző a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet.

Dino Altmann a globo.com brazil hírportálnak azt nyilatkozta: "Mivel egyelőre problémamentesen zajlik a rehabilitációja, akár egy héten belül otthon lehet". Hozzátette: "Három nyelven is képes válaszolni a hozzá intézett kérdésekre, tudja, mi van jobbra vagy balra, a szeme rendben van, és  a látásával sincs semmi gond". A dpa német hírügynökség szerint előfordulhat, hogy a 28 éves versenyzőt Budapestről előbb dr. Gerard Saillant  klinikájára szállítják Párizsba, s csak azután tér haza monte-carlói lakhelyére, hogy a francia orvos megvizsgálta. A gall szakember korábban olyan sztársportolókat kezelt, mint Michael Schumacher vagy Ronaldo. Massa édesapja, Luis Antonio elmondta: ha ilyen ütemben  javul fia állapota, akkor két napon belül elhagyhatja az intenzív osztályt, bár sérült bal szemét még mindig nem tudja kinyitni.

Közvetlenül a baleset után - Az első kiérkező pályafelügyelők a kocsiból próbálják kiemelni a sérült pilótát
Mogyoród, 2009. július 25. A brazil Felipe Massát, a Ferrari csapat autóversenyzőjét próbálják kimenteni autójából a mentők, miután gumifalnak ütközött a július 26-i Magyar Nagydíj időmérő edzésén a Hungaroringen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Jean Todt, a Ferrari korábbi csapatfőnöke is meglátogatta a pilótát a nap folyamán a kórházban. A francia sportvezető - aki pályázik a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki posztjára - nem beszélt az Állami Egészségügyi  Központnál (ÁEK) várakozó riporterekkel. Várhatóan  Stefano Domenicali, a maranellói istálló jelenlegi vezetője is  felkeresi a brazil pilótát még kedden.

Az MTI kedd délután, kórházi forrásokra hivatkozva azt jelentette: óráról órára javul Felipe Massa állapota.

A Ferrari versenyzőjét szombaton koponyatöréssel szállították be  az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének  intenzív osztályára, és egyórás előkészítés után megoperálták. Massa  tudja a végtagjait mozgatni, hétfőn levették a lélegeztetőgépről,  rendszeresen kommunikál a családtagjaival, akik vasárnap érkeztek  meg a magyar fővárosba Brazíliából és ott vannak mellette. Elképzelhető, hogy a későbbiek során - főleg a szemsérülése  miatt - egy korrekciós műtétet kell majd végrehajtani a versenyzőn.

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes pilótát a Magyar Nagydíj  szombat délutáni időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó  Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s  ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Massa 2002 óta versenyez az autósport elitkategóriájában, eddig  116 futamon indult, 11 alkalommal intették le elsőként, és 15-ször rajtolt az élről.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.