Már ki is rabolták az ausztrál olimpiai csapatot Rióban

A brazil nagyvárosban még el sem kezdődtek az ötkarikás játékok, az ausztrál sportolókat  már a második csapás éri.

Pénteken kisebb tűz ütött ki az olimpiai faluban, amelynek következtében több sportolót és sportvezetőt is megkértek, hogy hagyja el szállását. Ez még flottul ment, ám a visszatérésben nem volt sok köszönet. Amíg ugyanis távol voltak, addig többjüket megrövidítették. Az egyik hivatalos személynek a laptopját vitték el, míg mellette több csapatinget és pólót is elloptak.

Az ausztrál olimpiai küldöttséget vezető Kitty Chiller visszavonult öttusázó elmondta, hogy amikor a tűz után visszatért az olimpiai faluba, három ember elment mellette az az ausztrál olimpiai csapat pólójában, de annak ellenére nem szólt senkinek, hogy nem ismerte őket. Chiller beszélt arról is, hogy bár a brazil hatósági ígéretnek megfelelően a sportolókat szigorú biztonsági intézkedésekkel őrzik, mégis látnak olyan munkásokat és takarítókat a területen, akik nem rendelkeznek akkreditációval. A komplexumban biztonsági kamerák sincsenek.

Az ausztrál csapatnak már közvetlenül a megérkezés után komoly gondjai voltak a szállással. Több helyen kilógtak a villanyvezetékek a falból, szivárogtak a bekötött vízvezetékek, de arra is volt példa, hogy az új vécé eldugult. Mindezek miatt akkor úgy döntöttek, hogy egyelőre nem költöznek be az olimpiai faluba, és átmenetileg szállodákba küldik sportolóikat.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.