Manolo otthon verte a dobot

Egy nagy hiányzójuk volt a spanyoloknak: Manolónak nem engedélyezték az orvosok az utazást, így a legendás főszurkoló nagy tornán hosszú idő után először nem a helyszínen drukkolt kedvenc csapatának.

Ott volt viszont a pályán De Gea, akinek a neve az Eb kezdete előtt egy pornóiparban elhíresült férfi elleni perben merült fel. A spanyol kapus mindent tagadott, a szakvezetők pedig beállították az együttesbe. Igaz eléggé unatkozott, először a 45. percben akadt teendője, akkor Necid lövését védte. A spanyolok sem armada módjára rohamoztak, Morata, Iniesta és Jordi Alba is sikertelenül célzott, vagy Cech volt jókor jó helyen.

Pique és a gólt érő fejes
Pique és a gólt érő fejes
Sergio Perez / Reuters

A második félidő négy spanyol szöglettel kezdődött, de gól nem született: Morata lövése például Hubnik lábáról pattant a kapufára. A 65. percben mégis majdnem a csehek örülhettek: ám Gebre Selassie fejesét Fabregas mentette a gólvonalról. A címvédő mindenáron nyerni akart, azonban játékosai csehül álltak a gólszerzéssel: Silva Iniesta passza után lőtt mellé.

Hubnik nevét imába foglalták a cseh drukkerek: a 78. percben góltól mentette meg csapatát: a ziccerben lévő Nolitót becsúszva szerelte. Nem sokkal később Manolo otthon bizonyosan nagyot ütött a dobjára. Iniesta bal oldali beadása után Piqué fejelt a hálóba. (1-0). A Barcelona hátvédje hét év után szerzett gólt a válogatottban. S, hogy De Gea se gémberedjen el: a 92. percben Darida lövését védte.

Spanyolország az Eb előtti főpróbán otthon kapott ki Grúziától 1-0-ra, most nagy nehezen szerzett három pontot, de hívei bizonyosan könnyebb kezdésről álmodtak...

D csoport,
SPANYOLORSZÁG–CSEHORSZÁG 1-0 (0-0)

Toulouse, 33 000 néző. Jv.: Marciniak (lengyel)

Spanyolország: De Gea – Juanfran, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Fabregas (Thiago, 70.), Busquets, Iniesta – David Silva, Morata (Aduriz, 65.), Nolito (Pedro, 82.).

Csehország: Cech – Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky – Gebre Selassie (Sural, 86.), Darida, Rosicky (Pavelka, 88.), Plasil, Krejci – Necid (Lafata, 76.).
Gól: Pigue (87.)

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.