Manchester a szingapúri tőzsdén

Hatszázmillió fontos bevétel reményében a szingapúri tőzsdén kínálja fel a Manchester United labdarúgóklubjának huszonöt-harminc százalékos részesedését a jelenlegi kizárólagos tulajdonos, az amerikai Glazer család.

A társbefektetővel együtt 600 millió font érkezhet a Manchester United számlájára, amelyből Glazerék rendeznék a félmilliárdos banki tartozást, és új alapra helyeznék a klub gazdálkodását – írta internetes kiadásában az Independent című brit napilap. A tiszta pénzügyi helyzet lehetőséget adna új befektetésekre, és fejlesztésekre. A klub évente 45 millió fontot fordít a deficit lefaragására, ennek ellenére 50 milliót költött három új játékosra (De Geára, Ashley Youngra és Phil Jonesra) a nyári átigazolási szezonban. A cikk szerint Glazerék azért választották a szingapúri tőzsdét, mert az ázsiai ország kereskedésén kevésbé szigorúak a szabályok, így például engedik a veszteséges vállalkozások üzletelését; a teljes pénzügyi riport persze így is kötelező.

Csupa móka s kacagás: a jó kedélyű Sir Alex Ferguson (szemben) és a Glazer-testvérek (háttal).
Manchester United's manager Alex Ferguson (3rd R) talks with members of the Glazer family as Wayne Rooney (R) walks past following a training session at Wembley Stadium in London May 27, 2011. Manchester United will play Barcelona in the Champion's League Final soccer match in London on Saturday. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)

Az új társtulajdonost – ha lesz egyáltalán – a Premier Liga úgynevezett megfelelőségi tesztjének vetik alá, azaz erkölcsi és üzleti szempontból is vizsgálják. Más kérdés, hogy ez a szabály csak azon szereplőkre vonatkozik, akik legalább harminc százalékos részesedést vásárolnak.

A befektető tehát vagy megkérdőjelezhetetlen, vagy megelégszik a huszonöt százalékkal…

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.