Majdnem bronz a sakkolimpián

A magyar férfiválogatott 2,5:1,5-re nyert a lengyel csapat ellen az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezett sakkolimpia vasárnapi, 11., utolsó fordulójában, ezzel - hajszállal lemaradva a dobogóról - a negyedik helyen végzett. A női együttes a 15. pozícióban zárt.

A magyar csapatból Almási Zoltán a világos bábokat vezetve győzött, Lékó Péter, Polgár Judit és Berkes Ferenc pedig remizett, s ugyanúgy 17 meccspontot gyűjtött, mint a végül bronzérmes Izrael gárdája, amelynek az olimpiai pontszámítás kedvezett, így a magyarok elé tudott kerülni. Ezzel együtt Lékóék várakozáson felül szerepeltek, mivel az erősorrendben a hatodikok voltak a viadal előtt.

Polgár Juditot is elismerés illeti
Judith Polgar (Hungary) taking part in the ninth round of World Chess Olympiad.

A sakkolimpiai bajnok Ukrajna együttese lett, a második pedig Oroszország első számú csapata.

A nőknél az utolsó fordulónak a 25. helyről nekivágó magyar válogatott szintén nyert: Mádl Ildikóék a spanyolok felett diadalmaskodtak 3:1-re. Mádl és az éltáblás Hoang Thanh Trang döntetlent játszott, míg Vajda Szidónia sötéttel, Gara Tícia pedig világossal gyűjtötte be a teljes pontot, az összteljesítmény pedig a 15. helyhez volt elegendő az összesített rangsorban. Az első helyet az oroszok első számú csapata szerezte meg Kína és Grúzia válogatottja előtt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.