Vörös és kék

Egészen könnyen nyerte a labdarúgóklub-világbajnokság vasárnapi döntőjét a Barcelona, amely a második félidőre – megelégelve a River Plate nemegyszer brutális rugdosódását – felgyorsította a játékot, és ezzel képtelen helyzetbe hozta argentin vetélytársát.

A katalán csapat az ötödik trófeáját nyerte az idén (korábban a BL serlegét, a bajnoki címet, a spanyol kupát és az európai Szuper Kupát is elhódította).

A szünet előtt – Daniel Alves beívelése után – Neymar lefejelt labdáját küldte finom mozdulattal a bal sarokba Messi, majd a második félidő elején Busquets pazarul indította Suarezt, aki a kiugrás végén a háló közepe felé lőtte a labdát, de szerencséjére Barovero kapus előre elvetődött jobbra (2-0). Majd a szünet után briliáns megoldásokat bemutató Neymar mesterien emelt Suarezhez, aki az átadáshoz méltó mozdulattal fejelt a jobb sarokba (3-0).  

A Barcelona – 2009 és 2011 után – harmadszor vitte el a pálmát a klubvilágbajnokságon, és Daniel Alves, Piqué, Busquets, Iniesta, valamint Messi mindhárom diadalból kivette a részét. A törzsgárda közben megerősödött Neymarral és Suarezzel...

Barcelona–River Plate 3-0 (1-0)

Klub-vb-döntő, Jokohama, 71 000 néző. Jv.: Faghani (iráni).

Barcelona: Bravo – Daniel Alves, Piqué, Mascherano (Vermaelen, 81.), Jordi Alba – Rakitic (Sergi Roberto, 67.), Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar (Mathieu, 89.).

River Plate: Barovero – Mercado, Balanta, Maidana, Vangioni – Viudez (Driussi, 56.), Kranevitter, Ponzio (Gonzalez, 46.), Carlos Sanchez, Mora (Martinez, 46.) – Alario.

Gól: Messi (36.), Suarez (49. és 68.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.