Magyar siker a Forma-1 előszobájában

Kiss Pál Tamás rajt-cél győzelmet aratott Barcelonában, a Forma-1 egyik előszobájának is nevezett GP3 kategóriában.

Hihetetlen teljesítményt nyújtva a huszadik születésnapját Barcelonában ünneplő magyar versenyzõnek sikerült élete negyedik GP3 futamán rajt-cél gyõzelmet aratnia, megszerezve így csapatának, a Tech 1 Racingnek is a szezon elsõ sikert.

A tegnapi idõmérõn megszerzett nyolcadik helynek és a versenyszabálynak köszönhetõen Kiss Pál Tamás a mai futamon pole pozícióból indulhatott a Circuit de Catalunya-n. Jól sikerült a rajtja, azonban a háta mögött baleset történt, valaki beragadt és többen beleszaladtak. Ekkor négy kör következett a biztonsági autó mögött.

Szerencsére az újraindítást is nagyon jól elkapta a Right Guard Racing Team versenyzõje, így megõrizte elsõ pozícióját. Többe n próbálták utolérni Tamást, a háta mögött közvetlenül Melker és Smith után csapattársa, A. Caldarelli autózott, kicsit hátrébb pedig Bottas, Ghirelli és Williamson csatázott, de stabilan senki sem tudott gyorsabb lenni nála. Kiegyensúlyozott versenyzésének köszönhetõen 4 körrel a vége elõtt igencsak megnõtt a különbség, hiszen már több mint egy mp volt az elõnye. Az utolsó három körben többen kipördültek, de nem ment a pályára a biztonsági autó, végül Kiss Pál Tamás 1,2 mp elõnnyel magabiztosan autózott el a kockás versenyzászló alatt, megszerezve így élete elsõ GP3 futamgyõzelmét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.