Jéghoki: lehengereltük Szerbiát

A magyar jégkorong-válogatott 9-1-re nyert Szerbia csapata ellen a 2010-es vancouveri téli olimpia budapesti előselejtezős csoportküzdelmeinek első játéknapján.

1. forduló:

Magyarország-Szerbia 9-1 (4-0, 1-1, 4-0)

gól: Svasznek (3.), Ondrejcik (13., 24.), Ladányi (14.), Palkovics (17.), Ocskay (44.), Vaszjunyin (48.), Vas J. (48.), Tokaji (55.), illetve Pajic (31.)

A magyar válogatott először játszott azt követően, hogy áprilisban megnyerte a szapporói divízió I-es világbajnokságot, és hetven év után felkerült a világelitbe.

A mostani tornán a hazaiak számítanak esélyesnek, s ezt már a nyitókörben bizonyították.

Svasznek emberelőnyös góllal adta meg az alaphangot, majd a nyitóharmadban később további három hazai találat esett alig négy és fél perc leforgása alatt.

A folytatásban a hátvéd Ondrejcik megint eredményes volt, majd kapuscsere után a vendégek felavatták a Szupert váltó Hetényit, akinek ez volt a válogatottban az első bekapott gólja, 181 perc után.

A 44. percben a hazai csapat mattolta az addig jól védő Aranickit. A lendület megmaradt, ennek nyomán pedig a hátralévő időben is egyoldalú volt a küzdelem.

"Nehéz mérkőzés volt, a szerbek beálltak védekezni, gyakorlatilag alig tudtak támadni, ráadásul a mi csapatunk először játszott együtt április óta. Megpróbáltam mindenkinek elegendő játéklehetőséget adni, hogy felpörögjünk a szombati és vasárnapi mérkőzésekre, amikor is komolyabb ellenfeleink lesznek" - nyilatkozta a magyar szövetségi kapitány.

Pat Cortina együttese szombaton a horvát gárdával találkozik. A kvartettből az első helyezett jut tovább az ötkarikás kvalifikációs sorozat utolsó körébe.

Korábban: Litvánia-Horvátország 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)

 

Magyarország - Szerbia 9-1
Magyarország - Szerbia 9-1
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.