Magyar eredmények a kajak-kenu Eb-n: 3 arany, 3 ezüst és 5 bronz

A kajakos Csay Renáta megvédte címét a vasárnap délutáni záróprogram, az 5000 méteres versenyek során, így a magyarok 3 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel térnek haza a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságról.

Storcz Botond szövetségi kapitány előzetesen 8-10 érmet remélt a küldöttségtől, ez a cél teljesült, de az első helyek száma elmaradt a várakozásoktól. Legutóbb 1999-ben, Zágrábban gyűjtöttek ennél kevesebb aranyat a magyarok.

A leghosszabb távon Csay rendkívül taktikusan versenyezve utasított mindenkit maga mögé. A táv elején előbb a magyarból bolgárrá lett Faldum Bereniké, majd az orosz Julija Kacsalova vezetett, a győriek 36 éves, rutinos lapátforgatója körülbelül 2000 méter után állt az élre. Egyedül a brit Louisa Sawers tudott vele tartani, ők ketten el is szakadtak a mezőnytől, s a hajrához is együtt érkeztek. Az utolsó métereken Csay aztán nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, otthagyta szigetországi riválisát, és magabiztos győzelmet aratott.

"Én ugye maratoni versenyző vagyok, úgyhogy ez a hosszú táv inkább fekszik nekem, mint a síkvízi kajakosoknak. Ezzel a brit lánnyal nem először találkoztam idén, a szegedi Világkupán megvert, úgyhogy 1-1-re állunk. Remélem, a világbajnokságon a magam javára döntöm majd el a külön párharcunkat" - mondta az eredményhirdetést követően Csay Renáta.

A férfiak hasonló számában a tavaly harmadik Noé Milán ezúttal kilencedik lett, míg a kenusoknál Vajda Attila az első fordulónál beleborult a vízbe, s bár visszamászott a hajójába, végül a verseny feladására kényszerült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.