Madrid felett vörös-kék az ég

Legyőzte az Atletico Madridot, így megnyerte a spanyol labdarúgó- bajnokságot a Barcelona csapata, ám a katalánokra az évadban még Király Kupa- és BL-döntő is vár.
Csak a listavezető Barcelona számára volt tét az utolsó előtti forduló rangadóján, ám a házigazda Atletico Madrid torreádor-trénerének, Diego Simeonének bikaviadal-stílusában küzdött, és az első félidőben sikerült is elérnie, hogy ne a futball domináljon. A játék háttérbe szorításában Undiano Mallenco játékvezető is jelentős szerepet játszott, ő ugyanis olyan zavartan dirigálta a meccset, mintha először látott volna labdarúgó-mérkőzést. A 20. percben pedig elemi hibát követett el: valószínűleg mindenki észlelte az arénában, valamint a képernyők előtt, hogy Juanfran kézzel hárította Messi fejesét, egyedül a találkozó bírája nem vette ezt észre. Vagy ha konstatálta, akkor összekeverte a jobbhátvédet Oblakkal, a vendéglátók kapusával...
Fotó: Andrea Comas / Reuters

A fővárosi háló őrének a szünetig nem volt sok dolga, bravúrt pedig csak egyet kellett bemutatnia: a 45. percben Daniel Alves húsz méteres lövését ütötte ki nagy ívű légi út után. A brazil jobb-bekk már az első negyedórában felhívta magára a figyelmet: tökéletesen emelt Messihez, ám az argentin éppen Oblak ölébe fejelt. Egy perccel az előtt Gimenez homlokáról veszélyesebben csapódott a kapu felé a labda, de Bravo megmentette a Barcát az abban a pillanatban erősen – aztán viszont egyáltalán nem – fenyegető góltól.

Brillírozás a második félidőben sem kápráztatott, a 65. percben mégis örömkönny szökött a barcelonai szemekbe: a Luis Suarezt helyettesítő Pedro finoman játszotta meg Messit, aki még finomabban a bal sarokba passzolt (0-1). Nem sokkal később Neymar mindent elrendezhetett volna, de Messi átadását a légtérbe emelte. A katalánok boldogsága így is teljes volt: mivel a Barcelona nyert, a bajnoki címet is elhódította. (Azaz a Real Madrid hiába győzött 4-1-re az Espanyol vendégeként.)

A Vicente Calderon stadionban úgy tetszett: vörös-kék az ég és zöld a fű. S ez az érzés még elfoghatja az embert május 30-án, a Nou Camp stadionban a Barcelona–Bilbao Király Kupa-, valamint június 6-án Berlinben a Barcelona–Juventus BL-döntőn...

ATLETICO MADRID–BARCELONA 0-1 (0-0)
Madrid, 53 800 néző. Jv.: Undiano Mallenco.
Atletico: Oblak – Juanfran, Godin, Gimenez, Siqueira – Arda Turan (Mandzukic, 72.), Mario Suarez (Raul Garcia, 68.), Gabi, Koke – Fernando Torres (Saul, 80.), Griezmann.
Barcelona: Bravo – Daniel Alves, Mascherano, Piqué, Jordi Alba (Mathieu, 80.) – Rakitic (Rafinha, 87.), Busquets, Iniesta (Xavi, 82.) – Pedro, Messi, Neymar.
Gól: Messi (65.).

Az élmezőny: 1. Barcelona 93 pont, 2. Real Madrid 89, 3. Atletico Madrid 77.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.