„Liverpooli” Madrigal

A Barcelona labdarúgócsapata legutóbbi huszonnyolc, a Villarreal huszonhét tétmeccséből vesztett el hármat. A kis (?) klub együttese kétszer a „Barcától” kapott ki: egyszer a bajnokságban (2-3), egyszer a Király Kupa-elődöntő első mérkőzésén (1-3).

A ma esti visszavágó (tv: Digisport2, 19.55) előtt nincs sok esélye a vendéglátó garnitúrának, bár Asenjo kapus leszögezte: „Soha nem adjuk fel. S arra kérjük szurkolóinkat, jöjjenek ki szerdán az El Madrigalba. Egyrészt, mert megérdemeljük a támogatást; másrészt, mert a segítségükkel kivívhatjuk a döntőbe jutást.”

Kép az elődöntő első mérkőzéséről: Luis Suarez, Jordi Alba és Asenjo kapus
Kép az elődöntő első mérkőzéséről: Luis Suarez, Jordi Alba és Asenjo kapus
Albert Gea / Reuters

A Villarreal mindenesetre kiváló ajánlólevéllel fut ki a pályára: a vasárnap esti bajnoki meccsen 1-1-et ért el a Bernabeu stadionban a Real Madrid ellen. A kupában a főváros már nem játszik: a királyi gárdát az Atletico Madrid távolította el a mezőnyből a legjobb tizenhat között, majd az Atleticót a Barcelona ejtette ki a negyeddöntőben. (Az elődöntő másik mérkőzésén az Espanyol és a Bilbao találkozik Barcelonában este tíztől; az első mérkőzés 1-1-gyel zárult.) A sorminta szerint most a Villarreal továbbjutásának kellene következnie, és Asenjo ezt már csak azért sem tartja elképzelhetetlennek, mert szerinte Marcelino Garcia Toral edző „a sikerek embere”. Ennél is behízelgőbb volt Ivan Rakitic, a Barcelona középpályása, aki azt mondta Luis Enriquéről, a katalánok ellentmondásos tréneréről: „Ő az edző, ő tudja, mi a legjobb nekünk. Mindannyian hiszünk benne.”

Vannak olyan hírek, melyek szerint ez koránt sincs így, de a horvát labdarúgó megnyilvánulásán nem érdemes hosszasan tűnődni: nem ő az első ilyen megszólaló azok közül, akiknek nem biztos a helyük a kezdő tizenegyben...

Társa, Sergio Busquets az ellenfelet dicsérte, nem is akárhogyan: „Nem láttam a Real Madrid elleni meccsüket, de anélkül is tudom, hogy kiváló futballistáik vannak. Nem is kevesen. Az egyestől a huszonötösig.” Marcelino szakvezető viszont nem a vetélytárssal foglalkozott: „Nem azt elemzem, miként áll majd fel a Barca. Én a saját csapatom formációjával és taktikájával törődöm.”

Mivel a sárga mezes együttes 1998-ban szerepelt először az első osztályban – s azóta kétszer kiesett, majd visszajutott –, a riválisok csupán tizenhat mérkőzést vívtak eddig. A mérleg a Barcelona szempontjából: nyolc győzelem, három döntetlen, öt vereség. Az évad szenzációja volna, ha ma, mondjuk, 2-0-ás diadalt aratna a házigazda. Ezért Spanyolországon kívül a legjobban alighanem a Mersey partján szorítanak. A pályaválasztó klub beceneve ugyanis a Sárga tengeralattjáró.

Azaz Villarreal nyugodtan nevezhető Liverpool testvérvárosának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.