Litvániát is letarolta a magyar hokicsapat

Veretlenül jutott tovább a magyar jégkorong-válogatott a 2010-es vancouveri téli olimpia utolsó kvalifikációs tornájára, miután a budapesti előselejtezős csoport zárómérkőzésén 5-2-re nyert a litván csapat ellen.

A magyar csapat folytatta jó sorozatát emberelőnyben, és az első  harmadban három ilyen gólt lőtt. Először Tokaji szolgálta ki  szenzációs passzal Vas Jánost, majd Holéczy nyúlt bele Peterdi  távoli lövésébe - utóbbi közben kihagyott egy szólót. A litvánok  szépítése után 43 másodperccel pedig Ladányi bombázott a  vendégkapuba. A litvánok a szünet előtt megint bevehették volna  Szuper kapuját, azonban a korong elcsúszott a gólvonalon előtt.

A második játékrészben nem esett gól, ám a hazai együttes nagy  mezőnyfölényben játszott és Dauksevicius többször nagyot védett.
A folytatásban Kaminskas létszámfölényben 3-2-re módosította az  állást, de megint gyorsan jött a válasz: a Vas testvérek, Márton és  a svéd élvonalban játszó János hozták össze az újabb hazai  találatot. Két és fél perc elteltével Palkovics emberhátrányban  lépett ki és növelte a különbséget.

A hajrában még kapus lehozatallal próbálkoztak a litvánok, ám ez  nem hozott sikert.

A világ élvonalához hetven év után visszatérő magyar csapat a  három nap alatt bebizonyította, hogy megérdemelten léphet tovább és  megcélozhat egy újabb álmot, a vancouveri olimpiát.  Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt mondta: "Nagyon boldog vagyok a játékosok hozzáállása miatt. Nem volt  könnyű, de sikerült. A játék nem volt mindig jó. Keményen  küzdöttünk, és megtettük az első három lépést Vancouver felé. Most  jön a neheze, Rigában kell helytállnunk."

A tornagyőzelemért járó kupát Gyenesei István, sportért felelős önkormányzati miniszter adta át.

(Forrás: MTI)

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.