Lemérték, hány centire van a betonfal az alapvonaltól az új MTK stadionban

A Nemzeti sport munkatársai lemérték, pontosan milyen távolságra helyezkedik el a pályát határoló betonfal az alapvonaltól az új MTK pályán.

A közösségi médiában futótűzként terjedt a kép a Hidegkuti Nándor stadionról, ahol a kapu mögött egy magas betonfal, azon pedig a kijelző látható. A viccesebb kedvű kommentelők azt firtatták, hogy vajon a mandinerből kapott gól is számít-e, mások az eredményjelző táblát féltették. A Nemzeti Sport munkatársai  azonban centire pontosan megvizsgálták, hogy a pálya megfelel-e a magyar és a nemzetközi előírásoknak. 

Fotó: Nemzeti Sport

Azt írják, hogy valóban létezett az építkezés kezdete előtt egy látványterv, amely alapján a kapuk mögött is tribünök lettek volna, de más terv szerint készült el a stadion.

A lap újságírói egy hosszú centivel indultak terepszemlére, hogy lemérjék az alapvonal és a fal közötti távolságot. Az eredmény meglepő lehet a korábbi fényképeket felidézve. 749 centiméter. Ez pedig a nemzetközi és a magyar előírásoknak is megfelel.

Fotó: Nemzeti Sport
Fotó: Nemzeti Sport

A betonfal építéséről és a stadion kialakításáról Istenes Istvánt, a ZÁÉV Építőipari Zrt. termelési igazgatóját, valamint Sántha Csaba főmérnököt kérdezték. Ők elmondták, hogy az előírásoknak megfelelően kilencven fokkal elfordították a stadiont, a kelet-nyugati fekvésű pálya így észak-déli lett, ez a televíziós közvetítések miatt előírás. Ez az elforgatás pedig meghatározta az új aréna méreteit is. A stadion így 90 fokkal elforgatva éppen csak befért a területre, ez magyarázza, hogy betonfal került a korábban tervezett lelátó helyére. A falra erősített eredményjelzőt is védik majd hálóval és a ledek között kiemelkedik egy térbeli elválasztás, így az eltévedő labda ehhez csapódik majd, nem a lámpákhoz.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.