Latin negyed

Van oka örömre, van oka bánatra is a labdarúgás szerelmeseinek, állapítja meg a BL-sorolás alapján Hegyi Iván.

Ha azt nézzük, hogy a mostani BL-évad kiemelkedően legszínvonalasabb mérkőzése a múlt év őszén rendezett Milan–Barcelona csoportmeccs (2-3) volt, akkor a látványfutball hívei örülhetnek, hogy a negyeddöntőben újra találkozik a két latin óriás. Ha viszont azt vesszük, hogy a két együttes közül az egyik már a legjobb nyolc között kiesik, akkor a szép játék elkötelezettjeinek nem lehet széles a mosolyuk...

Derűre leginkább a Real Madridnak és táborának van oka, mert José Mourinho társulata kifogta a legkisebb halat, a nicosiai APOEL-t.

Ez a párharc nem is hasonlítható a Milan és a Barcelona küzdelméhez, amely szoros volt a csoportkörben – a katalánok 3-2-es milánói sikerét barcelonai 2-2 előzte meg –, és szoros az egymás elleni örök mérleget illetően is, hiszen a „Barca” egyetlen diadallal és góllal áll jobban vetélytársánál (5 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 19-18-as összesített gólkülönbség).

A címvédő vörös-kékek mellett szól azonban, hogy a San Siro vörös-feketéi legutóbb 2004-ben múlták felül a Nou Camp bálványait (1-0), és idő közben az ellenfél – Guardiola nagymester korszakos irányításával – a klubfutball etalonjává emelkedett.

A peches párosítás részvevői számára némi szerencse, hogy a továbbjutó az elődöntőben elkerülheti mind a Real Madridot, mind a Bayernt, amely azért hajt, hogy hazai döntőt játszhasson, hiszen a BL idei csúcstalálkozóját Münchenben rendezik.

Igaz, az még odébb van: a bajoroknak előbb ki kellene ejteniük a Marseille-t, majd a Real Madridot. (Arról csak az „FC Hollywood” legbódultabb rajongói álmodnak, hogy az elődöntőben az APOEL következik...)

A német–spanyol párviadal a Bajnokok Ligájában még csak feltevés, az EL-ben viszont már valóság, mivel a másik európai klubtorna negyeddöntőjében összekerül a Schalke és a Bilbao, valamint az Atletico Madrid és a Hannover.

A dupla program jó kis felvezetés lehet az esetleges Bayern–Real Madridhoz, ám bemelegítésnek gelsenkircheni szempontból semmiképp sem mondható az után, hogy milyen lehengerlő produkciót nyújtott – vendégként, majd pályaválasztóként is – a Bilbao a Manchester United ellen. Spanyolország amúgy főszereplő: a két tornán öt csapata van versenyben. S még nagyobb szám lenne, ha az ibériai országban a negyeddöntők befejeztével is elmondhatnák: itt egy ötös!

Bajnokok Ligája

negyeddöntők (március 27-28., valamint április 3-4.)

APOEL Nicosia–Real Madrid

Marseille–Bayern München

Benfica–Chelsea

Milan–Barcelona

elődöntők (április 17-18., illetve 24-25.)

a 2. és az 1. számú negyeddöntő továbbjutója

a 3. és a 4. számú negyeddöntő továbbjutója

Európa Liga

negyeddöntők (március 29. és április 5.)

Alkmaar–Valencia

Schalke–Bilbao

Sporting Lisszabon–Metaliszt Harkov

Atletico Madrid–Hannover

elődöntők (április 19. és 26.)

a 4. és az 1. számú negyeddöntő továbbjutója

a 3. és a 2. számú negyeddöntő továbbjutója

Carles Puyol és Antonio Nocerino is kérné a labdát az idei BL-kiírás csoportmeccsén. Ismételt párbajukon már az egyik csapat ki is fog esni
Barcelona's Carles Puyol (L) and AC Milan's Antonio Nocerino gesture during their Group H Champions League soccer match at the Nou Camp stadium in Barcelona September 13, 2011. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.