Magyar Leventék

Most éppen az a nagy problémájuk a ferencvárosi szurkolók meztelen felsőtestű hangadóinak, hogy nem játszik a Lipcsei Peti, s hogy ez a Bobby Davison nevű akárki nem hallgat senkire se.

Milyen igazuk van!

A Lipcsei Petinek a pályán a helye, Davisonnak pedig kötelező megszívlelni az intenciókat, hogy aztán azok szellemében folytassa a munkát. Így van ez nyilván Manchesterben is, ahol a drukkerek két sör után besétálnak az edzőpályára, majd átkarolják Fergusont, hogy te, Sir, kicsit játszasd már többet ezt a Giggs gyereket, különben vacsorára friss transzparenseket nyomunk a szádba. A Davison nevű amúgy sem tett semmi különöset, amióta itt van; többségében világtalan légiósokkal fölépített egy belét kifutó együttest, amely pillanatnyilag alig tizenhét ponttal, bajnokként vezeti az NB II Keleti csoportját; nagy cucc.

Normális hát, ha például Boros Bánk Levente fődrukker a Borsban már arról értekezik, hogy jó, jó, a csapat kiharcolta a feljutást, de a maguk részéről "szívesebben látnának" a gárdában ferencvárosi nevelésű játékosokat, akik - a Lipcsei Petivel az élen - "igazán tudják, mit jelent a zöld-fehér színekért harcolni". Logikus gondolatok, legföljebb azon akad némi csodálkoznivaló, hogy Boros Bánk még nem jelentkezett az FTC kispadjáért, továbbá a klub, illetve az együttest működtető zrt. elnöki tisztéért. Borzasztó világot élünk, az efféle elemző-problémamegoldó elmére nagyobb szükség van, mint gondolnánk.

Igaz ugyan, hogy az FTC az elmúlt két évadban többségében magyar sztárokkal, illetőleg saját nevelésű játékosokkal nem jutott vissza az NB I-be, de ezt tekintsék céltalan újságírói fordulatnak. Miként a követelt fiatalok kapcsán is csupán a véletlen idézteti föl velünk Kuntics extréner nyilatkozatát, miszerint "nagyképűek voltak", s akadt, aki "még csak bele sem izzadt a mezébe". Ezek után már azon is túllépnénk, hogy a tíz hónapja súlyosan megsérült Lipcsei szemre sincs még százszázalékos állapotban. S mellékes az is, hogy a drukkerek immár zárt kapus edzésre beszállingózva is "interpellálják" Davisont a Peti ügyében.

A lényeg az, hogy ez a Davison makacsul hallgat. Legutóbb - valóban elítélendő módon - nem nyilatkozott a sportmédiának; darab ideig egykedvűen nézegette a csepeli pálya százszorszépeit, majd fölszállt a buszra, és viszlát.

Lesz még baja ebből a feljutásból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.