'Tizenegy férfi tizenegy csecsemő elleni játéka'

A legtalálóbban az erős francia akcentusát még őrző Patrice Evra összegezte a kedd esti Arsenal-Manchester United Bajnokok Ligája-elődöntőt (1-3), amikor a találkozót "tizenegy férfi tizenegy csecsemő elleni játékának" nevezte. A hátvéd véleménye szerint a különbséget az jelentette, hogy a United "sokkal rutinosabb". A futball manapság nem a tetszetős játékról szól, hanem a trófeákról.

Nincs olyan brit lap, melynek beszámolójából hiányozna a "történelem" szó. A The Times idézi Sir Alex Fergusont, a Manchester United edzőjét, aki arra ösztökéli játékosait, hogy "írják be magukat a futball történelemkönyvébe, mint az első csapat, amely megvédi Bajnokok Ligája elsőségét". Két egymást követő évben legutóbb a Milan győzedelmeskedett az akkor még Bajnokcsapatok Európa Kupája néven ismert tornán. A szerdai brit sajtó emlékeztet: Ferguson azt tekinti legnagyobb kudarcának, hogy nem sikerült még több európai medállal gazdagítania az Old Trafford vitrinjét, ráadásul a két BL-győzelem között kilenc év telt el.

A The Guardian nem győzi eléggé dicsérni Cristiano Ronaldót, akinek hatalmas szabadrúgásgólja már a 11. percben eldöntötte a továbbjutás kérdését. A portugál mindig is bízott az európai újrázásban, amire most, hogy már a döntőben vannak, szerinte óriási esély van. Ennek ellenére nem találta könnyűnek a találkozót, hozzátéve, hogy az Arsenal ellen saját pályáján három gólt lőni elképesztő bravúr.

Az újságok kitérnek Darren Fletcher piros lapjára: a tévéfelvételek tanúsága szerint a skót játékos megszerezte a labdát, noha egyidejűleg valóban visszarántotta Fabregast. Az UEFA megerősítette, hogy Roberto Rossetti olasz játékvezető döntése ellen nincs lehetőség a fellebbezésre. A játékostársak és a kommentátorok is együtt éreznek Fletcherrel, aki szinte valamennyi BL-találkozón szerepelt, ám kiállítása miatt nem játszhat a római döntőn.

A Daily Mirror szerint Sir Alexnek soha nem volt hasonlóan élvezetes estéje Arsene Wenger kárára. Nem is annyira győzelemről, mint inkább megleckéztetésről volt szó. A The Times kíméletlenül hangzó verdiktje így szól: Wenger akármilyen sokat is tett a klubért az elmúlt évtizedben, kedd este a nagy riválisok közötti rés szakadékká tágult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.