Pro primo: Recco

Ha a Vasas-pólósok ugyanazt csinálják a Komjádi uszodában ma este fél nyolckor kezdődő Euroliga-negyeddöntőn, mint két hete a sorozat római sorsolásán, akkor van ok a reménykedésre: bizony, bele kell húzni megint.... Amint az köztudomású, az angyalföldi klub vizes részlegének cseppnyi szerencséje sem volt a párosítás elkészítésekor, ennek megfelelően az elittorna címvédője, az olasz Pro Recco együttese ellen kell kiharcolnia a négy közé jutást.

Pedig, ha nem így alakul, akkor akár a Genova-környéki alakulatnak is szurkolhatna a magyar, tekintve, hogy a rivális keretét négy honfitárs olimpiai bajnok erősíti: Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert mellett a 2000-ben, Sydneyben a győzelmi dobogó tetején feszítő Märtz Tamás is a kontinens legerősebb garnitúrájának tartott Recco sapkáját viseli. Az övékén kívül csupán néhány további név, mutatóba a vetélytárs pazar "rajtlistájáról": Stefano Tempesti, Pedrag Jokic, Vanja Udovicic, Maurizio Felugo, Alberto Angelini, Alessandro Calcaterra, Fabio Bencivenga.

Varga Dánielnek és kollégáinak nem akármilyen feladattal kell tehát szembesülniük, ellenben jó hír: ha megoldják a leckét (ma, illetve a két hét múlva esedékes visszavágón), akkor a május 22-én és 23-án tartandó, rijekai Final Fourt - ehhez képest - akár laza lubickolással is "hozhatják"...

Az Euroliga-negyeddöntő további párosítása: Olimpiakosz (görög)-Mladost Zagreb (horvát), Partizan Beograd (szerb)-Jug Dubrovnik (horvát), Primorac Kotor-Jadran Herceg Novi (mindkettő montenegrói).

Ma rendezik a LEN Kupa-döntő első mérkőzését is: a Szeged a görög Panioniosz vendégeként szerepel Athénban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.