Ki nyer majd?

Az elmúlt három évben mindig más versenyző nyerte a Forma-1-es Malajziai Nagydíjat; komoly esély mutatkozik arra, hogy az idén sem változik a tendencia. A Brawn GP-istálló nem egészen váratlan, némiképp mégis meglepő kettős melbourne-i győzelme után már senki nem csodálkozna, ha a Button, Barrichello kettős egyikét intenék le elsőként a vasárnap esedékes futamon.

Ami az előzményeket illeti, tavaly a ferraris Kimi Räikkönen végzett az élen, egy évvel korábban Fernando Alonso (Renault) győzött, 2006-ban pedig Giancarlo Fisichella bizonyult a legjobbnak. Az első kettő közül valamelyik akár most is diadalmaskodhat, az olasztól azonban hihetetlen bravúr lenne már az első nyolc közé kerülés is, időközben ugyanis a Renault csapatot a Force Indiára váltotta...

A nagy nevek közül Lewis Hamilton és Felipe Massa győzelem nélkül áll; utóbbi hat eddigi szepangi rajtja során még dobogón sem végzett.

Több pilóta is aggódik Szepangban a nagydíj - ottani idő szerinti - délután öt órakor esedékes kezdési időpontja miatt, mivel úgy vélik, verseny végén már nagyon rosszak lehetnek a látási viszonyok. "Melbourne-ben, a futam hajrájában már alig lehetett látni, emiatt megnőtt a hibaveszély. Jó lenne, ha Malajziában a megszokott kora délutáni időben vagy éjszaka, jól megvilágított pályán rendeznék a versenyt" - mondta Nico Rosberg, a Williams német pilótája. Nakadzsima Kazuki, Rosberg csapattársa még sötétebben látja a helyzetet: "Ha a homály még esővel is párosul, akkor nagy gondok lehetnek Szepangban." (MTI)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.