Bent van!

A szombati, Valcea elleni mérkőzésen már BL-elődöntősként léphet pályára a Győr női csapata, miután Konkoly Csaba együttese tegnap - nem akármilyen izgalmakat követően - 34:33-ra legyőzte a vendég Krim Ljubljana alakulatát.

Az utolsó előtti csoportkör keretében rendezett találkozón sokáig úgy látszott, a magyar bajnok hasonlóképpen magabiztos sikert arat majd, mint a két társulat első, szlovéniai meccsén (akkor 35:31 volt "ide"): Görbicz és társai már 14:6-ra is vezettek... A szünetben még mindig hatgólos hazai előnyt mutatott a nagytábla (19:13), a fordulást követően azonban felzárkózott az ellenfél. Olyannyira, hogy a 47. percben, 29:29-nél be is érte riválisát az ellenállhatatlan Bodnyeva vezérelte Ljubljana, ráadásul az utolsó pillanatokban Pálinger csak különleges bravúrral hárított ziccerben...

A Valceával szembeni találkozón már nem a továbbjutás, csupán a csoportelsőség lesz a tét: a két, már páholyban lévő csapat mindössze azt dönti majd el egymás között, hogy melyikük végez a kvartett élén.

A másik ágon az osztrák Hypo és a dán Viborg már szintén kiharcolta az elődöntős szereplés jogát.

A csoport másik mérkőzésén: Oltchim Valcea (román)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 31:22.

Az állás: 1. Győr 7 pont, 2. Valcea 6 (már mindkettő továbbjutott), 3. Ljubljana 4, 4. Podgorica 3.

A hazai férfibajnokság rangadóján a címvédő Veszprém 29:24-re legyőzte a vendég Szeged együttesét. A bakonyiak részéről a kilencgólos Vujin volt a legeredményesebb. Mocsai Lajos csapata a siker nyomán változatlanul százszázalékos, míg az eddig két meccsel többet játszó Szeged csak a Veszprémtől kapott ki.

A két élcsapat legközelebb minden bizonnyal a bajnoki döntőben találkozik, és a Szeged akkor taszíthatja le a trónról riválisát, ha a hazai összecsapásokon kívül legalább egy mérkőzést idegenben is megnyer.

A riválisok számára azonban addig is akad feladat: a Veszprém a spanyol Ciudad Real ellen a Bajnokok Ligája, a Szeged pedig a német Nordhornnal szemben a KEK negyeddöntőjében érdekelt.

Elöl Spiridon, elöl a Győr
Elöl Spiridon, elöl a Győr
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.