Mez, nadrág, nadrágszíj

Harminc százalékkal csökkenti bérköltségeit a Milan labdarúgócsapata. A La Gazzetta dello Sport cikke szerint a gazdasági válság miatt kényszerül kiadásainak racionalizálására a klub. Maga Silvio Berlusconi, Olaszország dúsgazdag miniszterelnöke utasította Adriano Galliani klubelnököt arra, hogy csökkentse a kiadásokat, mert "túlságosan sokat költ" az egyesület.

Az eset érdekessége: először fordul elő a Berlusconi-érában, hogy gazdasági kérdések miatt kerül az érdeklődés középpontjába a Milan, amely városi riválisához, az Internazionaléhoz hasonlóan mintegy 120 millió eurót költ évente a játékosok fizetésére, alig megelőzve a Juventust (115 millió). Ezzel szemben az AS Roma "mindössze" 65 milliót utal a sportolók számláira ugyanilyen időszakban.

Drága Dida
Drága Dida

Galliani mihamarabbi feladata, hogy 80-85 millióra csökkentse a bérjellegű kiadásokat. A legjobban kereső játékos jelenleg Kaká, aki évi kilencmilliót tehet zsebre. Kézenfekvő lenne ennél a tételnél kezdeni a spórolást, de a hírek arról szólnak, hogy a Real Madrid készenlétben áll, és hajlandó a brazil játékmesternek ajánlatot tenni, ha a nadrágszíj-hadművelet során súlyos veszteséget kellene elkönyvelnie a játékosnak.

Első lépésben a Milan vezetői három játékossal csökkentik a keret létszámát. A pletykák szerint az induló körben a túlságosan jól kereső, de az utóbbi időben kevés szerephez jutó játékosok lehetnek a spórolás áldozatai. Így az évi nyolcmillió eurót kereső Dida kapus, továbbá Emerson vagy éppen Favalli. Sőt a hírek szerint Ambrosini sincs biztonságban. Továbbá beszüntették a tárgyalásokat a dán Aggerrel, aki nyolcmillióba kerülne. Nem telik rá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.