Berlin felett az ég

Először hálásan az égre tekintett, majd utána emelte fel mindkét karját Lucien Favre. A Hertha svájci edzője joggal köszönte meg a felsőbb erők segítségét, miután a berlini csapat végül nem kis szerencsével győzött a Bundesliga sereghajtója, a szerény képességű Mönchengladbach ellen. "Nehéz mérkőzés volt, de nekünk ez a normális. Vezettünk, mégsem játszottunk jól" - elemezte a pályán történteket Favre a lefújás után.

A Hertha leiskolázhatta volna ellenfelét, ám a kék-fehérek Voronyin, majd Dárdai gólja után a második félidőben - ahogy Dieter Höness menedzser megfogalmazta - felhagytak a labdarúgásnak hívott tevékenységgel. A vendégek erőfeszítéseiből mindöszsze a szépítésre futotta, így a berliniek a 22. forduló után ismét a tabella élén találták magukat. Simunic hátvéd mindenesetre nagyban gondolkodik: a hátralévő 12 meccsből nyolc győzelmet, egyben bajnoki címet ígért az ünneplő rajongóknak.

A Hertha szárnyalása jelentős részben a vetélytársak botladozásainak is betudható. A Bayern csak gól nélküli döntetlent ért el Brémában. Ráadásul, úgy, hogy a Werder a 15. perctől emberhátrányban játszott, miután Naldo leterítette a kitörő Schweinsteigert. A Bayern francia sztárjának, Riberynek nem jött össze semmi sem. Klinsmann edzőnek pedig várhatóan újabb támadásokkal kell szembenéznie, hogy Németországban miért nem működik a lisszaboni Sporting elleni BL-meccsen öt gólt hozó támadó futball, s a hazai bajnokságban miért csak az ötödik helyen szerénykedik a neves klub. A kommentátorok egyike egyébként joggal jegyezte meg: sokkal több futballt és sokkal több izgalmat hozott az alsóház rangadója, amelyen a Bochum igen fordulatos meccsen 3-2-re verte a Cottbust.

Az UEFA Kupában eredményes Hamburg hazai pályán kapott ki 3-1-re attól a Wolfsburgtól, amely az európai kupában két meccsen öt gólt kasszírozott a farkasokat "eltáncoltató" Paris Saint-Germaintől. A HSV egy leengedett lufihoz hasonlított, amelyet a wolfsburgi Grafite duplán, Dzeko pedig szimplán kihasznált. A Hoffenheim dobogós még, a Bundesliga újonca könnyen felejthető 0-0-lal távozott Dortmundból. A Stuttgart a karlsruhei kirándulást 2-0-ás győzelemmel abszolválta, a VfB-t inkább feltüzelte, hogy buszukat kövekkel dobálták meg a badeniek "szurkolói".

Az élen huszonkét forduló után: 1. Hertha 43 pont, 2. Hamburg, 42, 3. Hoffenheim 41, 4. Wolfsburg 39, 5. Bayern München 39, 6. Leverkusen 36.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.