Veszprém, varázslat

Újabban nehéz jelzőket találni a Veszprém férficsapatának játékára: a bakonyiak a Bajnokok Ligája csoportos szakaszának utolsó előtti fordulójában kis híján kiütötték a vendéglátó Leon együttesét. Aztán végül csak kétgólos győzelmet arattak; na, de mit számít az...

Mocsai Lajos együttese - amely kvartettje élén várta a szombati, spanyolországi próbát - ismét pazar produkcióval rukkolt ki, s már a mérkőzés elejétől tudatosította riválisában: nyerni érkezett. Mindenekelőtt Perics kapus teljesítményét muszáj kiemelni (ha ő nincs, valószínűleg másképp alakul minden), de Vujin káprázatos átlövései, vagy Eklemovics ellenállhatatlan betörései és precíz passzai ugyancsak hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar bajnok 17:12-es vezetéssel zárta a nyitó játékrészt.

Nem sokkal később is csupán térfelet cseréltek a csapatok, formát nem, így a második játékrész derekán azt rögzíthettük, hogy a továbbra is díszlépésben menetelő vendégalakulat mát hétgólos előnynek örülhet (26:19). Hanem a befejező tíz perc mégis váratlanul verejtékesre sikeredett... Olyannyira, hogy a spanyolok a bántóan feljavult Buntic és Krivoslikov vezérletével egyenlítettek (29:29), a finis azonban ismét a "mellényzsebből" újabb energiákat mozgosító Veszprémé lett. A hajrában az addig eredménytelen Iváncsik Gergő kétszer is betalált, minek nyomán megszületett a 32:30-as siker.

Mocsai Lajos együttese ezzel - a záró kör történéseitől függetlenül, a vasárnap győzelmet arató Flensburg-Handewitt csapatával együtt - bekerült az európai elitliga nyolc legjobbja közé. Ha a Montpellier elleni szombati, hazai találkozón a bakonyiak legalább döntetlent érnek el, akkor biztosan a kvartett élén zárnak.

A csoport másik mérkőzésén: Flensburg-Handewitt (német)- Montpellier (francia) 22:21. Az állás: 1. Veszprém 8 pont/5 meccs, 2. Flensburg 6/5, 3. León 3/5 (141-146), 4. Montpellier 3/5 (131-136).

A női BL középdöntőcsoportjában a Győr - noha hét góllal is vezetett már - 26:26-os döntetlent ért el a montenegrói Buducnost Podgorcia otthonában, ezzel együtt nagyot lépett az elődöntőbe kerülés vezető úton. Konkoly Csaba társulata március 15-én a szlovén Krim Ljubljana granitúráját fogadja, és ha nyer, a román Valceával szembeni, szintén hazai környezetben vívandó találkozó nem lesz több formaságnál.

A csoport másik mérkőzésén: Krim Ljubljana-Oltchim Valcea (román) 35:34. Az állás: 1. Győr 5 pont, 2. Valcea 4 (120:114), 3. Ljubljana 4 (131:133), 4. Podgorica 3.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.