Manchester United: ötből kettő

Jó úton halad a Manchester United vakmerő célkitűzése, az öt trófea begyűjtése felé. Vasárnap estére a címvédő Tottenhammel szemben elhódította a Liga Kupát; korábban megszerezte a klubvilágbajnoki címet, jelenleg pedig versenyben van a Premiershipben - itt egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is hét ponttal vezet -, az FA Kupában, nem utolsósorban a Bajnokok Ligájában.

A Tottenham elleni finálét kilencvenezer néző látta a Wembley stadionban. A kezdeti manchesteri dominanciát kiegyensúlyozott játék követte; százhúsz perc sem volt elég a gólhoz, hogy aztán az MU 4-1-re nyerje a tizenegyespárbajt. Ezúttal a múlt évi, moszkvai BL-döntőn "bakot" lőtt Cristiano Ronaldo sem hibázott. Igaz, a portugál klasszis számos helyzet után a rendes játékidő utolsó mozdulatával is eldönthette volna a második számú angol kupa sorsát, ám nagy erővel eltalálta a kapufát.

A bajnokság huszonhetedik fordulójában újra megtorpant a Liverpool és az Arsenal, a Chelsea viszont magára talált új trénere, a holland Guus Hiddink irányítása alatt; a kékeknek az Aston Villa után a Juventust és - szombaton - a magát nehezen megadó Wigant is sikerült legyőzniük a Stamford Bridge-en. A találkozón Terry csapatkapitány 2006 augusztusa óta elért első bajnoki góljával igazolta, hogy Roman Abramovics tulajdonos miért áll ellen a Manchester Citytől érkezett ajánlatnak, hogy tudniillik a középhátvédet elcserélje a boldogtalan Robinhóra. Az első félidő nagy részében a Wigan játszott jobban, így Terry találata (25. perc) különös jelentőséggel bírt. Az elszánt vendégek azt hitték, hogy Kapo 82. percben elért egyenlítő gólja után egy ponttal távozhatnak Londonból, de a hosszabbításban Lampard bemutatta, hogy a Chelsea soha nem adja fel: Terry labdáját Ballack paszszolta tovább a középpályásnak, aki parádésan fejelte a labdát Kirkland hálójába.

Az a Liverpool, amely szerdán móresre tanította a Real Madridot, most összeomlott Middlesbrough-ban. A kiesés által fenyegetett északkelet-angliai csapat november óta nem győzött, most viszont hangos sikert aratott: Xabi Alonso félóra elteltével produkált öngólja után még fordíthattak volna a vendégek, ám a találkozóhoz, sőt nagy valószínűséggel a bajnoksághoz fűzött remények a 62. percben elszálltak, amikor Tuncay fenségesen a kapuba seperte az Aliadiere által beadott labdát.

Folytatódott az Arsenal kálváriája is, az Emirates stadionban a Fulham ellen "kivívott" gól nélküli döntetlen szánalmas képet fest az "ágyúsokról". A házigazdáknak legutóbbi három hazai mérkőzésükön összesen egy gólra futotta (a BL-ben hozták össze az AS Roma ellen), ám még az sem biztos, hogy az elég lesz a továbbjutáshoz...

Az élen huszonhét forduló után: 1. Manchester United 62 pont (egy mérkőzéssel kevesebbet játszva), 2. Chelsea 55, 3. Liverpool 55, 4. Aston Villa 52, 5. Arsenal 46, 6. Everton 44.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.