Arizonai Tim-show

Tim Clark neve ugyan eddig sem volt ismeretlen a profi golfban - harmadikként is végzett már az amerikai nyílt bajnokságon -, de mostantól Tiger Woods legyőzőjeként marad emlékezetes. A dél-afrikai ugyanis már a második fordulóban kiejtette a sportág abszolút klasszisát Arizonában, a WGC-Accenture Match Play bajnokságon. "Tiger" csak annyit mondott a kérdésre, hogy hová tart: "A repülőtérre".

De öröm az ürömben: a nézőknek esélyük van rá, hogy két hét múlva újra a pályán láthassák az amerikai profi sport legjobban fizetett csillagát. Tiger Woods évente 128 millió dollárért üti a kis fehér labdát (illetve felel meg a szponzori elvárásoknak), és két éven belül elsőként lépheti át az egymilliárdos álomhatárt.

Visszatérését a támogatók - és a tévécsatornák vezetői - már tűkön ülve várták. Woods júniusban kezdődő, térdműtét miatti kihagyása óta ugyanis 47 százalékkal csökkent a sportág nézettsége a Nielsen médiafigyelő szerint. Mindenki "one man show"-ról beszél. "Nélküle a profi golf olyan, mint egy hollywoodi film főszereplő nélkül" - fogalmazott Jeff Urban, az egyik legkedveltebb sportitalt gyártó cég alelnöke. Roger Maltbie, aki egykor maga is öt PGA-versenyt nyert, most az NBC Sports szakkommentátoraként azt mondta: "Nem akarok igazságtalan lenni, de sokan tudnak hegedülni. Viszont csak egyiküket hívják Itzhak Perlmannek...."

A gazdasági válság nem kíméli a cégeket - az idei évre várt 17 milliárd dollár sportmarketing valójában az utóbbi 24 év legkisebb növekedése Észak-Amerikában -, de most eljött az offenzíva ideje. Az egyik kólás világcég új itallal rukkol elő, a versenyzővel régóta szerződésben álló luxusóragyártó egyenesen közös golfozást szervez Tigerrel. A többiek célzott hirdetési felületet vesznek a sportsajtóban, a visszatérést köszöntve. Egyúttal azt is jelzik, hogy Michael Phelps marihuána ügye és a baseballcsillag Alex Rodriguez doppingbeismerése után végre valakinek hálásak is lehetnek...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.