MU: üröm az örömben

Természetesen csak idő kérdése volt, mikor ér véget a Manchester United november óta tartó, kapott gól nélküli sorozata. A veterán holland kapus, Van der Sar mégis boldogtalan lehet Sir Alex Ferguson döntése miatt, hogy szombat délután, a Blackburn elleni mérkőzésen pihentette.

A második számú MU-hálóőr, Kuszczak fél óra elteltével, a védelem ritka megzavarodásának eredményeként nem tudta hárítani a háborítatlanul előre törő Santa Cruz kapura lövését, s ezzel egyenlített. (A manchesteriek a teljesen felgyógyultnak látszó Rooney 23. percben elért góljával vezettek addig.) Tizennégy meccs, öszszesen 1333 perc után így újra kezdődhet a számlálás.

A közönség amúgy az első óra végén megkapta azt a Cristiano Ronaldo csodaszabadrúgást, amire a szezon kezdete óta várt. A portugál világelső előbb Dunn belemenésének pökhendi megtorlásával haragította magára a piros lapot sürgető vendégeket, majd szépségdíjas, a kapufa jobb felső sarkáról bevágódó góllal emlékeztetett személyiségének kettősségére. A MU nem követte el kétszer ugyanazt a hibát, az előny elvesztését, noha a fiatal Da Silvának nagy szerencséje volt, hogy Webb bíró az Old Traffordon "nem mert" büntetőt ítélni, amiért Pedersen vállára tenyerelve húzta vissza a kapura törő norvég játékost. A végeredmény 2-1 lett, bár Cristiano Ronaldo, Berbatov és Rooney mindent bedobott a differencia növelése érdekében.

A Chelsea-nek mindenképpen nyernie kellett a Villa Parkban, ha még valamilyen szerepet szándékozik játszani a bajnoki elsőségért folytatott harcban. A másfél év alatt harmadik "kék" tréner, Guus Hiddink a találkozó után "nagyon elégedettnek" nevezte magát, amiért a tizenhárom meccs óta veretlen Aston Villát sikerült - ha csupán 1-0-ra is - kétvállra fektetni.

Ugyanakkor nagy lehetőséget hagyott ki az Arsenal, hogy az Aston Villa botlását kihasználva közelebb kerüljön a Bajnokok Ligája-szereplést felcsillantó negyedik helyhez. Pedig otthon, az Emirates stadionban, a Sunderland ellen igazán elvárható lett volna a győzelem... Az "ágyúsok" szempontjából méltatlan, gól nélküli döntetlen vitathatatlanul az észak-angliaiak magyar kapusának, Fülöp Mártonnak az érdeme, aki, a The Sunday Times minősítése szerint "fantasztikus bátorsággal, előrelátással és gyorsasággal sorra hárította a helyzeteket". Az újabb két pont elvesztésével Arsene Wenger tréner csapata tovább távolodott a bajnoki cím megszerzésének esélyétől.

Vasárnap az Anfielden a Liverpool is elmulasztotta a felzárkózás esélyét a Manchester Unitedhez. A "vörösök" 1-1-et játszottak a Manchester Cityvel.

Az élcsoport: 1. Manchester United 62, 2. Liverpool 55, 3. Chelsea 52, 4. Aston Villa 51.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.