Hírek

Norvég-rali: a második nap után a francia Sebastien Loeb - az utóbbi öt kiírás győztese- áll az élen. (Hamar)

Búcsúzott Jakab János, Kosiba Dániel, illetve Póta Georgina az asztalitenisz Pro Tour-verseny első fordulójában. (Kuvaitváros)

Városi rangadót rendeznek vasárnap este fél kilenckor az olasz labdarúgó-bajnokságban: az Internazionale a Milannal rivalizál. Huszonhárom forduló után a címvédő Internazionale 53 ponttal áll az élen; a második helyet a Juventus (46), a harmadikat a Milan (45) foglalja el. (Milánó)

Hatvankilenc esztendős korában elhunyt Giacomo Bulgarelli, a Bologna labdarúgócsapatának egykori válogatott labdarúgója. Bulgarelli 1959-es debütálásától 1975-ös visszavonulásáig a bolognai klubban játszott, s vezérletével az együttes 1964-ben bajnoki címet szerzett; karrierje befejeztével televíziós kommentátorként és - a La Gazzetta dello Sport hasábjain - cikkíróként dolgozott. (Róma)

Franciaország pályázik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogára - jelentette be Jean-Pierre Escalettes, az ország futballszövetségének elnöke. A hét év múlva esedékes kontinensviadal - amely először lesz huszonnégy csapatos - vendéglátói tisztére március 9-ig lehet jelentkezni; a franciákon kívül Skócia, Wales és Észak-Írország közösen kandidálna az eseményre. Az UEFA jövő májusban dönt
a helyszínről. (Párizs)

Csaknem hatvanhatmillió font volt a Chelsea labdarúgócsapatának vesztesége a 2007/2008-as évadban. (London)

Megerősítette a Nemzetközi Biatlon Szövetség azt a korábbi sajtóértesülést, amely szerint három világbajnok orosz sílövő doppingmintája pozitív lett. A szervezet a dél-koreai világbajnokság szombati nyitánya előtt jelentette be: fegyelmi eljárás indul Dmitrij Jaroscsenko, Jekatyerina Jurjeva és Albina Ahatova ellen. (Pjongcsang)

Osztrák jégkorongliga: Salzburg-Alba Volán 5:4, büntetőkkel. (Salzburg)

Benyújtotta részletes pályázatát a NOB-hoz a 2016-os nyári olimpia rendezési jogára kandidáló négy - versenyben maradt - város: Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió.
A szervezet szemlebizottsága tavasszal ellátogat a helyszínekre, majd - szeptember 2-án - nyilvánosságra hozza az értékelő jelentését, amely alapján a NOB-tagok október 2-án, Koppenhágában határoznak
a játékok helyszínéről. (Lausanne)

Otthonában fogadja (vasárnap délután negyed hattól) a Győr női kézilabdacsapata a montenegrói Buducnost Podgorica együttesét a női Bajnokok Ligája középdöntő II. csoportjának második fordulójában.

Mérkőzések a női kosárlabda-bajnokságban: Szombathely- Szeged 50:128, Vasas-Pécs 55:85.

Nemzetközi atlétikai versenyt rendez a Magyar Atlétikai Szövetség szombat délután háromtól a Syma-csarnokban. A viadal - amelyen a házigazdákkal együtt tíz ország sportolói vesznek részt - a három hét múlva esedékes torinói fedett pályás Európa-bajnokság előkészületeit szolgálja. Eddig a sprinter Miklós Péter és a súlylökő Kürthy Lajos érte el az Eb-kiküldetés szintjét.

Munkavégzés közben, ötvennyolc éves korában elhunyt Orosz Gyula, a Dunaferr SE elnöke. A sportvezető két éve vezette a dunaújvárosi klubot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.