Jégcsarnokügy: fagypont felett

Két hónap haladékot kaptak, így egyelőre nem maradnak pálya nélkül a zalaegerszegi korcsolyázók és Kercsó Árpád korábbi szövetségi kapitány fiatal jégkorongozói. A városi jégcsarnokot megvásárló MKB Bank ugyanis - noha egy nappal korábban ezt tervezte - még nem zárja be a létesítményt.

A kedvező fordulatnak az az oka - tudtuk meg Gyutai Csabától, Zalaegerszeg alpolgármesterétől -, hogy a városban működő Jégsport Alapítvány két hónapos próbaidőszakban, az önkormányzat anyagi támogatásával megpróbálja üzemeltetni a csarnokot.

Gyutai kitért arra is: a városnak sikerült olyan befektetőt találnia, aki megvásárolná a pénzintézettől a létesítményt 150 millió forintért, vagyis éppen annyiért, amennyit a bank fizetett érte. Az MKB Banknál érdeklődésünkre azt mondták: előkészítik azt a szerződést, amely azt dokumentálja, hogy hatvan napra díjmentesen bérbe adják a csarnokot a Jégsport Alapítványnak. A bank illetékese kérdésünkre közölte: az önkormányzat még nem értesítette cégét arról, hogy lenne komoly jelentkező a működtetésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.