Hírek

Karácsonyi forduló az angol labdarúgó Premier Ligában: Stoke-Manchester United 0-1, Chelsea-West Bromwich Albion 2-0, Portsmouth-West Ham 1-4, Tottenham-Fulham
0-0, Liverpool-Bolton 3-0, Manchester City-Hull City
5-1, Middlesbrough-Everton
0-1, Sunderland-Blackburn
0-0, Wigan-Newcastle 2-1, Aston Villa-Arsenal 2-2. Az élmezőny: 1. Liverpool 42 pont,
2. Chelsea 41, 3. Manchester United 35 (az utóbbi együttes két mérkőzéssel kevesebbet játszott). (London)

Roberto Donadonit, az olasz labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát kérte fel edzőnek a CSZKA Moszkva. (Moszkva)

Csupán a két téli "szerzemény" egyike játszhat a Real Madrid futballcsapatában a BL nyolcaddöntőjében, mivel - az UEFA szabályzata szerint - csak egyetlen olyan labdarúgó nevezhető, aki az ősz folyamán pályára lépett az UEFA Kupában. A holland Klaas-Jan Huntelaar az Ajax, míg a francia Lassana Diarra a Portsmouth együttesében szerepelt a második számú európai klubtornán. (Madrid)

Véget vetett a Boston Celtics sikersorozatának a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapata: az együttes 92:83-ra nyert szériában 19 meccsen veretlen vendége ellen. Ez volt a Los Angeles-iek megszakítás nélküli tizenkettedik diadala hazai pályán. Phil Jackson edző az ezredik győztes NBA-meccsét ünnepelhette; az észak-amerikai profi bajnokság történetében ő a hatodik tréner, aki elérte ezt a határt. (Los Angeles)

Sakk Grand Prix, tizedik forduló: Lékó Péter-Gasimov (azeri) 1:0. Tizenegyedik forduló: Eljanov (ukrán)-Lékó döntetlen. (Eliszta)

Szerződési ajánlatot kapott a Manchester Citytől Alfio Basile, az argentin labdarúgó-válogatott korábbi szakvezetője. (Manchester)

Harmincötmillió eurót ajánlott a Barcelona a Valenciának David Villáért, a spanyol válogatott csatárért. Jelenlegi klubja azonban legalább negyvenmilliót akar a labdarúgó átigazolásáért. (Valencia)

Hallatlanul szoros küzdelemben a Boca Juniors nyerte az Aperturát ("nyitányt") az argentin labdarúgó-bajnokságban. A háromcsapatos rájátszásban a Boca 3-1-re legyőzte a San Lorenzót; a San Lorenzo 2-1-re a Tigrét; végül a Tigre 1-0-ra a Boca Juniorst. A gólkülönbség döntött a huszonharmadszor aranyérmes Boca javára. (Buenos Aires)

Ismeretlen tettesek kirabolták a Milanban játszó Ronaldinho üresen maradt olaszországi lakását, miközben az extraklaszszis brazil futballista hazautazott családjával a karácsonyi ünnepekre. Az itáliai sajtó szerint többezer eurót érő órákat és ékszereket tulajdonítottak el a tolvajok, ám az Aranylabdát nem vitték el; feltehetően nem maradt annyi idejük, hogy az azt rejtő páncélszekrényt is megfúrják. (Milánó)

Összeállította az év csapatát az olasz bajnokság legjobbjaiból a goal.com hírportál: Frey (Fiorentina) - Maicon, Cordoba (mindkettő Internazionale), Chiellini (Juventus), Jankulovski (Milan) - Gargano (Napoli), Sissoko (Juventus), Cambiasso (Internazionale) - Ibrahimovic (Internazionale), Diego Milito (Genoa), Amauri (Juventus). (London)

Sorozatban a hatodik győzelmét aratta az észak-amerikai profi jégkorongligában a Boston Bruins: ezúttal a New Jersey Devils vendégeként nyert 2:0-ra. (Newark)

Holland bajnoki labdarúgó-mérkőzésen: Feyenoord-Breda 3-1. (Rotterdam)

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, Vladimir Voronin moldovai elnök és Angelo Zomegnan, a Giro d'Italia igazgatója is részt vett az első orosz Pro Tour-csapat, a Katyusa kerékpárosainak hivatalos bemutatóján. A huszonhét tagú együttes tagja lesz - többek között - a következő évadban már francia színekben versenyző Bodrogi László, valamint az ausztrál Robbie McEwen. (Moszkva)

Negyedszer védte meg vb-övét Naito Dajszuke, a Boksz Világtanács (WBC) légsúlyú bajnoka. A japán ökölvívó honfitársát, Jamagucsi Singót győzte le; az összecsapás tizenegyedik menetében a mérkőzésvezető leléptette a kihívót. (Tokió)

Osztrák bajnoki jégkorongmérkőzésen: Innsbruck-Alba Volán 2:3. (Innsbruck)

Megkezdődött a hatvannegyedik Sydney-Hobart-viadal, amely százegy vitorlást vonultat fel. A rajt után - a várakozásnak megfelelően - a Mark Richards kormányozta, egymás után háromszor győztes Wild Oats XI állt a mezőny élére. Amennyiben e hajó az idén is nyer, úgy először lesz négyes sikersorozat a vetélkedő 1945-től íródó históriájában. (Sydney)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.