Újabb Kemény-évek

Amint az Martin György sportági elnök lapunknak néhány nappal ezelőtt adott nyilatkozata nyomán sejthető volt, a következő négy évben is Kemény Dénes írányítja a magyar férfiválogatottat.

A szakvezető egyelőre szóban állapodott meg a folytatásról a vasárnapi közgyűlésen ugyancsak 2012-ig újraválasztott Martinnal, a szerződést januárban - információink szerint a szövetség új főszponzorának bemutatásával egy időben - írják alá a felek.

Kemény az idei, pekingi olimpián sorozatban harmadszor segítette a játékok dobogójának tetejére a nemzeti együttest (ezzel sporttörténelmet írt), s 1997 óta minden egyéb címet is begyűjtött csapatával a különféle világversenyeken. Úgy tudjuk, a hosszabbítás kizárólag az ő szándékán múlott, s ezt igazolja az is, hogy ezúttal nem írtak ki pályázatot a szövetségi kapitányi tisztségre.

"Sok bizonytalanság volt bennem, ezért is nem határoztam hamarabb - kommentálta döntését a régi-új tréner. - Az elmúlt napokban azonban a játékosok, az egyesületi és a szövetségi vezetők részéről is sok biztatást kaptam, úgyhogy arra következtettem: mindenki azt szeretné, hogy vállaljam a folytatást.

Kemény Dénes hozzátette: nehéz időszak következik a válogatott életében, mert az eddigi keret várhatóan alaposan átalakul, s az augusztusi, római világbajnokságon szinte új együttes száll vízbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.