Murphy törvénye

Hat hónapos börtönbüntetést kapott az a Celtic Glasgow-szurkoló, aki a Manchester United elleni november 5-i labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen (1-1) befutott a pályára. A tizennyolc éves John Murphy ezen kívül öt évig nem látogathat futballmérkőzéseket. A fiatalember hiába védekezett azzal, hogy - alkoholos befolyásoltság miatt - nem emlékszik semmire.

Az európai szövetség a vendéglátó Celticre ötvenezer eurós bírságot szabott ki. A klubnak további húszezret kell fizetnie azért, mert a múlt októberben hasonló incidens történt a Celtic Parkban. Az UEFA akkor húszezres büntetést állapított meg, és határozatában rögzítette: ugyanekkora összeggel sújtja a skót egyletet, amennyiben két éven belül megismétlődik az eset. Megismétlődött.

Isten óvjon bennünket attól, hogy megkérdezzük: emlékszik-e valaki, milyen büntetést szabtak ki arra az alig néhány tucat FTC-szurkolóra, aki 2003-ban nem csupán pályára rohant, hanem labdarúgót pofozott és edzőt rúgott az Üllői úti gyöpön, esetleg hány hónapnyi börtönt kapott az az Újpest-drukker, aki 2006-ban, szintén a fűre futva, kicsit meglegyintette Bede bírót.

Szegény Murphy: rossz helyre született.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.