Mérő lázban

Földvár felé félúton még aligha gondolták a kaposmérőiek, hogy csapatuk az ősz végén listavezető lesz a Somogy megyei első osztályban. Balatonföldváron ugyanis osztályozót játszott az együttes, s a Balatonberény elleni 4-2-vel jutott fel a "megye egybe".

Azóta pedig nem "tud" kikapni: tizenegy győzelem, négy döntetlen, 30-8-as gólkülönbség a mérlege. Sőt tizenegy forduló után még tíz győzelemmel meg egy döntetlennel állt, aztán a hajrá kicsit gyöngébben sikerült, de nem annyira, hogy Meksz Gyula, az időnként játszani is "beszálló", negyvenhat éves edző tíz esztendőt öregejen...

A Somogyi Hírlapban és a Somogy sportja című újságban az utóbbi hónapok refrénje, hogy "tovább menetel az újonc Kaposmérő", s a két és fél ezer lakosú, Kaposvártól nyolc kilométernyire található falu lázas szurkolói ugyanúgy gyűjtötték a lapokat, ahogyan a gárda a pontokat. Érthető, ha Petz János, a klub technikai vezetője is emelkedetten beszél a csapatról meg a futballról: "Noha falugazdász vagyok, és a munkámat szívesen végzem, nálam első a labdarúgás, második a Mérő, harmadik a Bayern München..."

Az utóbbi magyarázata, hogy Petz nagyszülei Németországban éltek, ennél fogva az unoka a hetvenes években "élőben" láthatta minden idők legnagyobb Bayernjét, a Sepp Maier-, Franz Beckenbauer-, Gerd Müller-féle, szériában háromszor BEK-győztes csapatot. Kaposmérő persze hasonló ideálokkal nem büszkélkedhet, de a helyiek odavannak az egyaránt fuvaros Gimesi Péterért és Juhász Andrásért, a kétdiplomás középhátvéd Magyar Zoltánért, a vállalkozó Lóki Péterért, a bróker Mező Tamásért (aki az NB I-es Kaposvárban is futballozott), az egyetemista Juhász Péterért vagy a három gimnazistáért, Farkas Ádámért, Horváth Attiláért, Szabó Andrásért. Odahaza három-négyszázan mennek ki a meccseikre, és úgy nyolcvanan idegenbe is elkísérik az együttest, ezért aztán Petz úr joggal említi: "Mivel vendégként nyolc mérkőzésből hatot megnyertünk, a házigazdáink közül a legjobban a csaposok jártak..."

Kaposmérőn azért is nagy szám a mostani előmenetel, mert a község labdarúgói soha nem ünnepelhettek bajnoki címet. Pedig sokáig edzősködött itt Prukner László, a mai kaposvári tréner, és a jelenlegi NB I-esek közül játszott a csapatban az újpesti Balajcza és Rajczi, a zalaegerszegi Máté vagy a kaposvári Petrók. Most viszont az első hely, de nem az újabb feljutás a cél, mivel az NB III-as költségeket már nem tudja vállalni a klub.

Ezzel együtt a két szállítmányozási szakember, Gimesi és Juhász nyilván azt vallja: az aranyérem lenne a legjobb fuvar...

A befejezés nem sikerült... Kaposmérő-Juta 0-0; a veretlenség azért megmaradt
A befejezés nem sikerült... Kaposmérő-Juta 0-0; a veretlenség azért megmaradt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.